2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Március 06. 21:35, szombat | Sport
Forrás: HVG.hu

Zlatan Ibrahimovic öt év után, 39 évesen tér vissza a svéd válogatottba

Zlatan Ibrahimovic öt év után, 39 évesen tér vissza a svéd válogatottba

Az elnyűhetetlen Zlatan ismét sokkolta a futballvilágot, majd negyvenévesen tér vissza a svéd nemzeti tizenegybe. A csatár már a márciusi világbajnoki selejtezőkön pályára léphet.

Janne Andersson, a svédek szövetségi kapitánya még nem hirdette ki a végleges keretet, de előzetes infomációk alapján szinte biztosra vehető, hogy az AC Milan 39 éves csatára újra magára öltheti a sárga-kék mezet. „Zlatan nem mondott nemet a találkozónkon. Jót beszélgettünk, még folytatódik a párbeszédünk, és hogy mi kerekedik ki ebből, mindenki megtudhatja március 16-án, amikor a névsor nyilvánosságra kerül,” nyilatkozta Andersson.

A svéd válogatott első mérkőzését március 25-én, hazai pályán játssza Grúzia ellenében, majd három nappal később Koszovóval mérkőznek meg. Még ebben a hónapban egy barátságos meccs is terítéken van, itt az észteket fogadják a svédek. Ibrahimovic az olasz bajnokság jelenlegi szezonjában 14 mérkőzésen 14 gólt szerzett milánói klubcsapatában. A svéd válogatottban 2016-ig 116 mérkőzést játszott és 62-szer volt eredményes. Ezzel ő a nemzeti csapat történetének gólkirálya. Szülőhazájában 11 alkalommal választották meg az év legjobb futballistájának.

Címkék: Zlatan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.