2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport
Forrás: Teraz.sk

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

A Real Madrid kiütötte a címvédő Manchester City-t a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A 14-szeres európai rekordbajnok a hazai 3-3-as döntetlent követően tizenegyespárbajban, 4-3-ra nyert az angol csapat elleni szerdai visszavágón, amikor a rendes játékidő és a hosszabbítás után 1-1-es döntetlenre állt a mérkőzés. A Real az elődöntőben a Bayern Münchennel találkozik. A Bundesliga-csapat a szerdai visszavágón hazai pályán 1-0-ra legyőzte az Arsenalt, és ezzel a diadallal 2020 óta először jutott be az elődöntőbe, mivel az első mérkőzésen 2-2-es döntetlen született.

A Bayern négy változtatással kezdett a kezdőcsapatban a hazai meccshez képest, Müller csak a kispadon kapott helyet. Az Arsenal az elején élénkebbnek tűnt, de mindkét fél taktikusan futballozott, nagy lehetőségek nélkül. Mazraoui a 24. percben a Bayern javára billenthette volna a mérleg nyelvét, de Raya jól lépett közbe, majd nem sokkal a szünet után kétszer is a léc mentett. A Bayern egy óra játék után szerzett csak gólt. Guerreiro leftezése Kimmichet találta meg a büntetőterületen belül, aki egy jól helyezett fejessel nem hagyott esélyt Rayának - 1:0. Később Gabriel Jesus és Trossard érkezett a pályára, hogy felfrissítse az Arsenal támadását, de a hazaiak már bebiztosították a továbbjutást.

A Real a 12. percben szerzett vezetést a City otthonában, amikor Vinicius Junior Rodrygót találta meg egy keresztlabdával. Az első próbálkozását Ederson hárította, de a kipattanót már nem - 0:1. De Bruyne egyenlíthetett volna, de nem járt túl Lunin eszén, majd Haaland következett egy fejessel, ami a keresztlécet találta el. A 27. percben ismét de Bruyne próbálkozott, de ő sem tudta bevenni Lunin kapuját. A "Citizens" nyomtak, de az első félidőben a Real védelme kitartott. A második felvonásban sem változott a játék képe. A vendégek mély blokkban játszottak, és sokáig a kezükben tartották az eredményt. A 76. percben azonban ez már nem volt így. A csereként beállt Doku tört be a büntetőterületre, a labda Rüdigerről de Bruyne-ra pattant, ő pedig közelről a hálóba lőtte a labdát - 1-1.

Így a második meccsnek sem volt győztese. Haaland nem jött ki a hosszabbításra, így Alvarez vette át a helyét a gyepen. Nagy lehetőséget puskázott el a vendég Rüdiger, aki jó helyzetben nem találta el a kaput. Egyébként azonban főleg a Real térfelén zajlott a játék, akik az ellenfél nagy nyomása ellenére is büntetőpárbajra vitték a meccset. A hazaiaknál Silva és Kovacic a második és a harmadik sorozatban is kudarcot vallott, míg a Realnál csak Modric nem tudta értékesíteni a büntetőt, így Rüdiger sikeres kísérlete után a "Fehér Balett" örülhetett.

Az elődöntők első mérkőzéseit április 30-án/május 1-jén rendezik, a visszavágókra május 7-8-án kerül sor. A másik páros a Borussia Dortmund és a Paris St. Germain. A döntőt június 1-jén, szombaton rendezik a londoni Wembleyben.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Arsenal, bayern, bl, City, Real

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.