2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport
Forrás: Teraz.sk

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen nyerte az idei Forma-1-es sorozat Kínai Nagydíját. A szezon ötödik futamán a McLarennel versenyző brit Lando Norris és mexikói csapattársa, Sergio Perez előtt diadalmaskodott. Verstappen ezzel megerősítette első helyét az összesített tabellán.

A regnáló világbajnok az idei szezon öt versenyéből négyet megnyert, és összességében már 58 győzelemnél jár. Az összesített tabellát 25 ponttal vezeti Perez előtt. Először nyert Kínában, ahol 2019 óta először rendezték meg a futamot. A versenynaptárból való kimaradásukat a koronavírusjárvány okozta, de idén teltházzal fogadták a száguldó cirkuszt. Ez volt az első Kínai Nagydíj, ahol kínai pilóta is versenyzett, Zhou hazai bemutatkozása azonban nem zajlott zökkenőmentesen, ugyanis csak a 13. helyen végzett a Sauberrel.

Fernando Alonso a rajtnál kissé megszorongatta az első Verstappent, de végül ez csak az ideiglenes második helyre volt elég Perez kárára. Utóbbinak gondjai voltak a gumik felmelegítésével a furcsa aszfalton, de néhány kör után visszaelőzte a spanyolt. A rajt nem alakult jól a Ferrari számára sem, George Russell (Mercedes) és Nico Hülkenberg (Haas) is megelőzte őket.

A futam során nem történt semmi komolyabb esemény, egészen addig, amíg Valtteri Bottas a 22. körben kisebb zavart nem okozott. A finn egy meghibásodás miatt leállította Sauberét, ami miatt előbb egy virtuális biztonsági autó, majd később a safety car is kijött a pályára. A rajtmezőny egy ideig összezsúfolódott, mivel a legtöbb pilóta kihasználta a csökkentett pályasebességet a boxkiállásokra. Ezzel Perez járt rosszul, mivel a második boxkiállását Norris-szal és Leclerc-rel egy időben hajtotta végre. A mexikói a negyedik helyre esett vissza ugyanazon a gumikeveréken (kemény), mint az előtte lévő két rivális. A valamivel frissebb "keményen" csak enyhe előnye volt. Alonso is maga mögött tudta már az első kiállását, így semmit sem nyert a biztonsági autós fázisban. Ráadásul csapata azt a furcsa lépést tette, hogy a futam felénél (24/56) lágy keverékű gumit tett fel a spanyolnak, amin legfeljebb 10-15 kört tudtak megtenni az autók.

Az újraindítás a mezőny közepén néhány ütközést (Stroll-Ricciardo, Magnussen-Tsunoda) és egy újabb biztonsági autós fázist hozott. A következő újraindítás komplikációk nélkül zajlott, és Perez megkezdte a csatát a két elvesztett pozícióért. A 40. körben megelőzte Leclerc-et, de Norrist nem tudta beérni. Három körrel később Alonso a várakozásoknak megfelelően váltani kényszerült, az Aston Martin a közepesen kemény keveréket választotta, és a spanyol veterán az utolsó tizenhárom körben öt pozíciót tudott rajta javítani. Ahhoz képest azonban, hogy a második sorból (3.) indult, ez elég nagy visszaesés volt a versenyben. Vigaszdíjként legalább a leggyorsabb körért járó bónuszpontot hozzáadta a hat pontjához.

Lewis Hamilton, aki elrontotta a kvalifikációt, és a tizennyolcadik helyről indult, végül két ponttal, a kilencedik helyen végzett Mercedesével. Az amerikai Haas következő értékes pontját a tizedik helyezett Hülkenberg szerezte, a tizenegyedik Esteban Ocon kárára. Ez a pont az első lett volna a francia és csapata, az Alpine számára a szezonban.

Forrás: teraz.sk

Címkék: f1, Kínai Nagydíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.