2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Január 20. 14:31, péntek | Sport
Forrás: motorsport.com

Magnussen szerint 2022 jó év volt a Haas számára

Magnussen szerint 2022 jó év volt a Haas számára

A dán pilóta úgy véli, hogy 2022 jó év volt arra, hogy egy kicsit felrázza a Haas csapatát a korábbi családosok után. Egyértelmű céljuk, hogy visszatérjenek a középmezőnybe.

A kínkeserves 2021-es szezon után végre egy örömteli idényt tudhat maga után az amerikai alakulat. Magnussen az ötödik helyen végzett a bahreini szezonnyitón, és az év elején rendszeres pontszerzővé vált. Bár a Haas később formahanyatlásnak indult és végül csak a nyolcadikként végzett a konstruktőri bajnokságban, mégis bizakodásra ad okot Magnussen elképesztő brazíliai teljesítménye. A dán pilóta történelmi sikert ért el Interlagosban, amikor az a São Paulo-i időmérőedzésen megszerezte a csapat első pole-ját Brazíliában. Keven Magnussen így egy igazán sikeres visszatérést tudhat magama mögött, miután 2020-ban Nikita Mazepinra cserélték.

A Motorsport.com kérdésére, hogy észrevett-e különbséget a Haasban a távozás és a visszatérés között, Magnussen azt mondta: „Még mindig ugyanaz a csapat, de nagyon dinamikus dologról van szó. Sok minden történt a csapaton belül. Azt hiszem, ez egy nagyon jó év volt a Haas felélesztésére. Visszakerültünk a középmezőnybe, és pole-pozíciót is szereztünk.” – tette hozzá a dán. „Remélhetőleg ez nagy lökést adhat az egész csapatnak, és megerősíti majd azt a hitet, hogy visszatérünk a játékba, és fényes jövő előtt állunk.”

2023-ban további változások állnak be a Haasnál, mivel az F1 egyik mellőzött veteránja, Nico Hulkenberg váltja a távozó Mick Schumachert, így az amerikai csapat rendelkezik majd 2023 egyik legtapasztaltabb pilótapárosával.

forrás: motorsport.com
kép forrása: wikimedia.org / Alberto-g-rovi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.