2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. Augusztus 05. 13:00, szerda | Sport

Észak-amerikai sport összefoglaló: Kezd kialakulni az NBA rájátszás végső összetétele

Észak-amerikai sport összefoglaló: Kezd kialakulni az NBA rájátszás végső összetétele

NBA


Hat mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-liga záróepizódja. A rájátszást megelőző 12-meccses szakasz egyharmadát már maguk mögött tudhatják a végső győzelemre áhítozó csapatok, így lassan kezd kialakulni az erősorrend. A Brooklyn Nets elkapta a tartalékoló Milwaukee-t, a Miami Jimmy Butler nélkül is győzni tudott a Boston elleni rangadón, Luka Doncic pedig hosszabbításban verte meg a Sacramento Kings csapatát.


Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets 116:119

Mike Budenholzer edzőmeccsként fogta fel a Nets elleni találkozót. A kezdő játékosok csupán az első félidőben kaptak helyet, a Nets pedig kihasználta helyzetet és megnyerte a mérkőzést.


Sacramento Kings – Dallas Mavericks 110:114

Luka Doncic volt a mérkőzés legnagyobb sztárja, a Dallas fiatal vezére ugyanis 34 pontot szerzett 50%-os mezőnymutatóval, karriercsúcsot jelentő 20 lepattanót szedett le és 12 gólpasszt is kioszott - a tripla-dupla még hagyján, de a 30-20-10-re ilyen fiatalon még senki sem volt képes az NBA történetében, Oscar Robertson rekordját adta át a múltnak.


LA Clippers – Phoenix Suns 115:117

Zseniálisan játszik a fiatal magból álló Suns, a Playoff távoli álomnak tűnik, de a jövő biztató. Devin Booker-ről tudtuk, hogy egyszer nagy játékos lesz belőle, és ezt a mérkőzésen csak megerősítette. 35 pontja mellé elkönyvelhet egy győztes kosarat, melyet Paul George és Kawhi Leonard kezei között eresztett el a dudaszó pillanatában.


Indiana Pacers – Orlando Magic 120:109

TJ Warren foghatatlan. Hogy kicsoda? Igen, TJ Warren az Indiana Pacers új csillaga és fegyvere egyben. Az 53 pontos karriercsúcs után 34 pontot dobó játékos ma éjjel sem pihent, 32 egységet pakolt fel a táblára, ami bőven elég volt a harmatgyenge Orlando legyőzéséhez.


Miami Heat – Boston Celtics 112:106

A floridai gárda összeszedett és fegyelmezett játékával legyőzte a nagy rivális Celtics-et, tette mindezt úgy, hogy back-to-back meccsen vettek részt Jimmy Butler nélkül. A bostoni alakulatnál több gond is akadt, Marcus Smart például dobott pont nélkül állíttatta ki magát a negyedik negyedben.


Portland Trailblazers – Houston Rockets 110:102

A vezérek extrája nélkül borzasztó nehéz lesz győzelmeket kicsikarnia a houstoni csapatnak. A small-ball taktikát választó alakulat borzasztóan lepattanózott, és ahol behozhatták volna a hátrányt, ott is elbuktak. Westbrook és Harden gyenge napot fogtak ki, így a Portland köszönte szépen és behúzta a W-t.

NFL

Újabb hét játékos döntött úgy, hogy kiüli a szezont a Covid-19 miatt. Hárommal nőtt a karanténban lévő játékosok száma, de a szezon egyelőre nincs veszélyben.

A Detroit Lions aktiválta Matthew Staffordot, kiderült, hogy a pozitív koronavírus-tesztje fals volt. Jó hír ez az oroszlánok szurkolóinak, bár a csapat teljesítménye szinte már most előre borítékolható.

LeSean McCoy, az NFL egyik legjobb veterán futója a Tampa Bay Buccaneers csapatát választotta. Amikor megkérdezték, miért Florida mellett döntött, így válaszolt: „Tom Brady. Tampa. Meleg időjárás. Mi kell még?”

A Seattle Seahawks még nem zárta ki a két problémás elkapó, Josh Gordon és Antonio Brown szerződtetését. A nagyobb baj, hogy Brown-t 8 meccsre tiltotta el a liga, amit ebben az évben ki kell ülni, ha lesz csapata, ha nem.

NHL

A Carolina Hurricanes sorozatban harmadik mérkőzését is megnyerte a New York Rangers ellen, így első csapatként került rájátszásba a koronavírus-járvány miatt bevezetett selejtezőkből az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.
Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a járvány miatt. Most csak azok a csapatok folytathatják, amelyek a szünet előtt már bekerültek a rájátszásba, vagy reális esélyük volt oda bejutni. A talpon maradt 24 együttes két helyszínen, Torontóban és Edmontonban játszik zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel „buborékban”.
A keleti és nyugati főcsoportok első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseket játszik, a fennmaradó nyolc-nyolc csapat pedig három győzelemig tartó selejtezőt vív, míg ki nem alakul a rájátszás 16 szereplős mezőnye.



New York Islanders–Florida Panthers 4–2
 Az állás:2–0



Nashville Predators–Arizona Coyotes 4–2
 Az állás:1–1



Toronto Maple Leafs–Columbus Blue Jackets 3–0
 Az állás:1–1



Winnipeg Jets–Calgary–Calgary Flames 2–6
 Az állás:a Calgary vezet 2–1–re



New York Rangers–Carolina Hurricanes 1–4 
A párharc végeredménye:0–3



Vancouver Canucks–Minnesota Wild 4–3
 Az állás:1–1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.