2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. Október 31. 20:00, vasárnap | Tech
Forrás: TechRadar

Egyre nagyobb bajban a Spotify

Egyre nagyobb bajban a Spotify

Sorra vándorolnak át a konkurenciához a Spotify stream-szolgáltató felhasználói. Ennek oka, hogy mind az Amazon, mind pedig az Apple Music egyre több dalt tesz közzé tökéletes, veszteségmentes minőségben.

Az már májusban kiderült, hogy veszteségmentes zenét kínálhat az Apple Music, amely korábban kizárólag a Dolby Atmos formátumra épített. Most az Amazon is közölte, hogy "ezer" dalt tesz elérhetővé a Dolby Atmos és a konkurens 360 Reality Audio formátumban. Mindez azt jelenti, hogy a Spotify vezetőire egyre nagyobb nyomás nehezedik.

Az Amazon kínálatában már két éve elérhetők a 3D-zeneszámok, de a térhatást eddig csak néhány készüléken, például a saját fejlesztésű Echo Studio hangszórón lehetett alkalmazni. Nos, ez már a múlté, ugyanis az effekt elvileg bármilyen fejhallgatón megjelenik majd, amint azokat összekötik egy iOS- vagy Android-kompatibilis eszközzel. A hangszórók közül kompatibilis az új szolgáltatással a Sony SRS-RA5000 és az SRS-RA3000, valamint a HT-A9,a HT-A7000 és a HT-A5000 házimozi rendszer.

Az év során egyre több Dolby Atmos formátumú dal válik majd elérhetővé a Sonos Arc és (második generációs) Beam termékein keresztül is hallgathatóvá, ha valaki az Amazon Music ajánlatát adja meg forrásnak és a Sonos alkalmazását használja. Az Amazon elárulta, hogy a 3D-zeneszámok katalógusa a 20-szorosára nőtt azóta, hogy a társaság térhatást is kínál a zenei szolgáltatása keretében. A vállalat közlése szerint az ajánlat már több ezer dalt ölel fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.