2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech
Forrás: Refresher.sk

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

A Netflix után egy másik streaming-óriás is gátat szabott a jelszómegosztásnak. Ha tehát te is a volt partnered belépési adatait használod az HBO Maxon, akkor van egy kellemetlen hírünk számodra. A Screen Crush szerint a Warner Bros. Discovery (az HBO Max streaming platformot birtokló cég) még idén szeretné bevezetni a megosztott jelszavak tiltását.

JB Perrette, a világméretű Warner Bros. Discovery, streamingért és játékért felelős igazgatója a konferencián elmondta, hogy a Netflix határozott lépése inspirálta őket a döntésre. Állítólag jelentős pénzügyi sikereket ért el tavaly óta, amikor ellehetetlenítette a jelszómegosztást. Ezzel szemben a cég, amely alá az HBO Max is tartozik, csak a tavalyi év utolsó három hónapjában közel 200 milliós veszteséget szenvedett el.

A Variety szerint a tilalom nem lép azonnal érvénybe, a vállalat 2024 végéig tervezi bevezetni az új szabályt. "Úgy gondoljuk, hogy ez egy jelentős lehetőség, tekintettel az üzletágunk méretére" - magyarázta Perrette.

Nem ők az egyetlenek, akik megpróbálnak fellépni az "élősködő nézők" ellen. A Disney+ is közbelépett, és a felhasználói szerződéséhez hozzátette, hogy joga van törölni a fiókot, ha valaki a jelszavát a háztartásán kívüli személynek adja át.

Lassan, de biztosan eljutunk arra a pontra, hogy az összes megosztó platform bevezeti ezt a tiltást, ami profitmaximalizáció szempontjából logikus és érthető.

Forrás: refresher.sk

Címkék: HBO Max, stream

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 08. 11:40, hétfő | Sport

F1: Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

Ez volt a brit versenyző kilencedik győzelme hazai pályán (2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021, 2024).

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Július 04. 14:59, csütörtök | Sport

Nincs favoritja a Németország-Spanyolország rangadónak

Luis de la Fuente, a spanyolok edzője arra biztatta játékosait a csoportkörben, hogy egyik meccs után se szálljanak el maguktól.

2024. Július 04. 14:30, csütörtök | Rendőrségi

Megváltozott a miniszterelnök elleni merénylet jogi minősítése

A vádlott ellen most terrortámadás különösen súlyos bűncselekménye miatt indítanak eljárást.