2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Január 16. 15:42, hétfő | Sport
Forrás: motorsport.com

Dakar 2023: Al-Attiyah megszerezte pályafutása ötödik győzelmét, Loeb lett a második

Dakar 2023: Al-Attiyah megszerezte pályafutása ötödik győzelmét, Loeb lett a második

Nasser Al-Attiyah immáron ötszörös Dakar-rali győztesnek mondhatja magát, miután Szaúd-Arábiában, magabiztos fölénnyel zárt az élen.

A vasárnapi Al-Hofuf és Dammam közötti utolsó 136 km-es szakaszon a biztonságos nyolcadik helyen ért célba a Toyota sztárja, aki így összesítésben 1 óra 20 perc és 49 másodperces előnnyel zárta az idei Dakar-ralit.

Ezzel az eredménnyel a második helyen áll azon pilóták listáján, akik a legtöbb Dakar-győzelmet szerezték meg az autók kategóriájában, mindössze három győzelemmel lemaradva a rekorder Stephane Peterhansel mögött.

Peterhansel volt az első kieső versenyző, mivel a hatodik szakaszon egy óriási zuhanást követően a társpilótája, Edouard Boulanger eltörte egy csigolyáját.
Sainz három szakasszal később, egy dűnével való ütközést követően állt ki, azonban az ő esélyei már korábban elúsztak, mivel a 2. napon mechanikai problémákba ütközött.

A BRX sztárpilótája, Sebastien Loeb a nyitónapon többször is defektet kapott, így az ő esélyei már a verseny elején elúsztak. Ez azt jelentette, hogy Al-Attiyah már egy órás előnyben volt a hatodik szakasz végén, így a rally második hetében már a biztonsági autózás volt az elsődleges célja.

A rali második hetének sztárja a rally-legenda, Loeb volt, aki a korai nehézségek után figyelemreméltó felzárkózást hajtott végre, és rekordnak számító hat szakaszt is megnyert zsinórban, amivel egészen a második helyig zárkózott fel. Az eredmény azonban így is elmaradt a francia várakozásaitól, így még legalább 2024-ig kell várnia, hogy végre a magasba emelhesse a Dakar-rali trófeát is.

Összetettben a harmadik helyet az újonc Lucas Moraes szerezte meg, aki mindenkit meglepett kiegyensúlyozott teljesítményével.

forrás: motorsport.com

Címkék: dakar, dakar-ralli, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.