2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2021. Szeptember 07. 23:12, kedd | Tech
Forrás: Youtube

Bemutatkozott az elektromos Mégane

Bemutatkozott az elektromos Mégane

A Renault sem unatkozik az elektromobilitás terén, a család legújabb tagja, a Mégane jövőre lehet majd kapható.

A Münchenben zajló Internationale Automobil Ausstellung (IAA) 2021 alatt mutatták be az új típust, amely a gyártótól a Mégane E-Tech Electric nevet kapta meg. Az autó ennek megfelelően már elektromos kivitelben jelenik meg, a hivatalos közlemény szerint két változatban, 4,2 méter hosszú külsővel. A szerényebb példány 130 lóerőt kínál, az erősebb változatnál ez 215 lóerőre ugrik, de az akkumulátor esetében is két megoldás közül választhatunk majd, hiszen a 40 kWh-s autó nagyjából 300 km-s hatótávot kínál, míg a nagyobb, 60 kWh-s akkumulátor-csomaggal már 470 km-t vezethetnénk egyetlen feltöltéssel – az igazi számok persze majd a hétköznapokban válnak egyértelművé.

A cég, amely eddig összesen 400 ezer elektromos autót adott el Európában, kiemelte, hogy egy teljes évtizedre nyúlnak vissza az összegyűjtött tapasztalatok, nem arról van tehát szó, hogy egy kiforratlan megoldással igyekeznek betörni egy teljesen új területre. Ami a belső kialakítást illeti, az illetékesek az OpenR-infotainment rendszerre bízzák a főszerepet, ez a Google Automotive OS-re épül, és míg a szerényebb példány egy 9 hüvelykes kijelzőt kínál majd számunkra, addig az erősebb (és nyilván drágább) változat egy 12 hüvelykes panellel áll rendelkezésünkre. Külön megemlítik, hogy az akkumulátor kigyulladása esetén a tűzoltóknak jóval könnyebb dolga lesz, állításuk szerint mindössze 5 perc elegendő lesz az oltáshoz, míg ez a legtöbb esetben eddig órákat vett igénybe.

A megjelenés itthon jövő márciusban esedékes, az árakat később ismerjük majd meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.