2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Március 10. 14:49, szerda | Sport
Forrás: Champions League

Bajnokok Ligája: A Porto kiejtette a Juventust, a Dortmund is továbbjutott

Bajnokok Ligája: A Porto kiejtette a Juventust, a Dortmund is továbbjutott

A portugál csapat nagy meglepetésre hosszabbításban verte az olasz bajnokot, a Dortmundot pedig a bombaformában játszó Haaland röpítette tovább duplájával a Sevilla ellenében.

A Porto a hazai mérkőzést 2-1-re hozta és a torinói visszavágón is csak 3-2-re kapott ki. Az idegenben lőtt több góllal így a portugálok jutottak tovább. Jól kezdett a Juventus, az első percek után azonban a Porto rendezte sorait és veszélyes kontratámadásokat vezetett, az egyik végén pedig büntetőhöz jutott és 20 perc után vezetett. A torinóiakat megzavarta a gól, feszülten, rengeteg hibával játszottak és az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a portugálok feltolt védekezésével. A fordulás után nagyot fordult a meccs képe, a Juventus gyorsan egyenlített, majd emberelőnybe került és még a félidő közepe előtt Federico Chiesa második találatával átvette a vezetést.

A második játékrészben sem vett vissza a hazai együttes, szinte lefocizták a pályáról a Portót, de betalálni már nem tudtak, így következhetett a hosszabbítás. Az ideges hazaiak durván és csapkodva kezdték a ráadást, a hosszabbítás második részében azonban két gól is esett. Az elsőt szabadrúgásból Segio Oliveira szerezte, és a Juve hiába talált be szintén, ezzel eldőlt a nyolcaddöntő párharca.

A Dortmund-Sevilla meccset a hazaiak kezdték kedvezőbb helyzetből, mivel három hete idegenben tudtak 3-2-re nyerni, ennek megfelelően a Sevilla volt aktívabb, ám nem tudta bevenni a hazaiak kapuját, majd még az első félidőben Erling Haaland betalált és a házigazdát juttatta vezetéshez.

A norvég sztárcsatár a második játékrészben büntetőből tovább növelte az előnyt és eldöntötte a párharcot. A spanyol gárda a hajrá előtt szépített, fordítani viszont nem volt esélye, második találatát az utolsó pillanatokban szerezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.