2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. December 28. 22:34, szerda | Koronavírus
Forrás: interez.sk

A leghíresebb német virológus kijelentette, hogy a koronavírus-járvány véget ért

A leghíresebb német virológus kijelentette, hogy a koronavírus-járvány véget ért

Németország legismertebb virológusa, Christian Drosten kijelentette, hogy véleménye szerint a járványnak vége. Az egészségügyi miniszter azonban nem akarja törölni az intézkedéseket.

Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter kedden visszautasította a pandémia elleni intézkedések megszüntetésére irányuló felszólításokat, miután Németország legismertebb virológusa, Christian Drosten azt mondta, úgy véli, hogy a járvány véget ért. A hírről a TASR tájékoztatott a DPA ügynökség jelentése alapján.

"Minden intézkedés azonnali eltörlése komolytalan lenne, és még Christian Drosten sem kérheti" - mondta Lauterbach, aki a kormányzó SPD párt tagja.

Drosten kijelentésére reagálva Marco Buschmann igazságügyi miniszter a kisebbik koalíciós pártból, az FDP-ből ragaszkodik a fennmaradó intézkedések visszavonásához. Hasonlóan vélekedik az ellenzéki CDU/CSU párt is, amely ennek érdekében rendkívüli találkozót követel a tartományok vezetőitől Olaf Scholz szövetségi kancellárral.

"Christian Drostennek igaza van abban, hogy a koronavírus-hullámok során endémiás állapotba kerültünk. Ezek a hullámok már csak a lakosság egy részét érintik” – ismerte el a szövetségi egészségügyi miniszter, aki ugyanakkor óvatosságra intette az embereket.
Szerinte fontos az idősek és a veszélyeztetett csoportok védelme, például a nyugdíjasotthonokban a maszk viselése vagy a betegek elkülönítése.

"A kórházak tele vannak, a személyzet túlterhelt, a halálozás magas, és a tél még nem ért véget" - figyelmeztetett Lauterbach.

Wolfgang Kubicky alelnök szerint az FDP nem lát okot az állampolgárok alkotmányos jogait korlátozó intézkedések folytatására, miután Drosten bejelentette a járvány végét.

Reinhard Sager, a Német Tartományi Kerületek Szövetségének elnöke kedden fellebbezéssel fordult a szövetségi kormányhoz, hogy "sürgősen" vizsgálják felül a fennmaradó koronavírus elleni intézkedéseket.Elmondása szerint egyre nehezebb elmagyarázni az utasoknak a maszkok viselésének szükségességét a vonatokon. Repülőgépeken ez a kötelezettség már nem áll fenn, az ország több részén a tömegközlekedési járművekben sem, a távolsági csatlakozásokon viszont még kötelező marad a maszkok viselése.

Forrás: interez.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.