2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2021. Január 07. 15:30, csütörtök | Kzélet
Forrás: cas.sk

Remišová egy mondattal elintézte Ficot és Pellegrinit

Remišová egy mondattal elintézte Ficot és Pellegrinit

Politikusaink a Három királyok ünnepén sem pihentek. Szerdán soron kívüli ülést tartottak a nyitrai kritikus helyzetre reagálva.

Erről Veronika Remišová számolt be közösségi oldalán, ahol a volt kormányfőt nem kímélve kritizálta annak aktuális lépéseit.

„Ma ülésezik a kormány a Nyitrán kialakult kritikus helyzet miatt. Marek Hattas polgármester mindent megtesz azért, hogy ezt a helyzetet együtt tudjuk megoldani,” reagált a miniszter.

Nem fukarkodott azonban a kritikus szavakkal sem, főleg Peter Pellegrini kontójára. Az ex-kormányfő ugyanis beperelte Igor Matovič miniszterelnököt és a kormány összes tagját. „A konstruktív hozzáállás helyett Peter Pellegrini a rendőrséget használja politikai pontok szerzéséhez. Feljelentéseket tesz, de ezt a praktikát már ismerhetjük a régi és az új Smer műhelyéből. A járványügyi helyzet finoman szólva sem jó, az államnak is többet kell dolgoznia, de a szigorításokat minden állampolgárnak be kell tartania. Peter Pellegrini és Robert Fico azonban olyan lépéseket tesznek, amelyek elbizonytalanítják az ország polgárait, és így a szigorítások erejüket vesztik. Ez roppant felelőtlen hozzáállás. Nem ismerek még egy olyan európai országot, ahol két volt miniszterelnök ilyen módon gáncsolná saját országát és annak lakosait,” zárta Remišová.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.