2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Július 30. 17:11, péntek | Életmód

Káros lehet a sok fogkrém?

Káros lehet a sok fogkrém?

Mindent csak módjával, szól a népi bölcsesség. Nos, úgy tűnik ez a fogkrémre is igaz.

Legalábbis a torontói Dr. Sarvendran szerint, aki egy videóban magyarázta el, a szájápoláshoz mennyi kellék szükséges is igazából. A The Sun magazin információi szerint Sarvendran doktor saját klinikát üzemeltet a kanadai metropoliszban és hírnevére rövid, ismeretterjesztő videóival tett szert, amelyet a TikTokon oszt meg követőivel. Legújabb bejegyzésében a fogkrém mennyiségéről és annak túlzott használatakor felbukkanó veszélyeiről tartott előadást.

A szakember azonnal félresöpörte azokat a reklámokat, ahol a fogkefe sörétjének teljes hosszán nyúlik el a fogkrém. Szerinte ez nem egyezik a valósággal. „Önöknek csak egy kis, borsónyi méretű adagra van szükségük, annyi bőven elég,” mondta a doktornő. A követők hálásak voltak a felvilágosításért, persze a múltban már több tanulmány is bizonyította, hogy a túl sok fogkrém a fogzománc károsodásához vezethet.

A Dental Journal 2011-es számában egy felmérés kimutatta, hogy egyesek túl sokszor mosnak fogat abba a tévhitbe ringatva magukat, hogy így fehérebbek lesznek fogaik. „Ennek pont az ellenkezője történik. Minél vékonyabb a fogzománc, annál sötétebb árnyalatot vesz a fogsor, ami még gyakoribb fogmosásra készteti az egyént,” magyarázza a tanulmány.

Címkék: életmód, fogápolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.