2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Október 15. 21:07, szombat | Életmód
Forrás: -BG-

Hasznos tippek biztonságos vezetéshez az őszi hónapokra

Hasznos tippek biztonságos vezetéshez az őszi hónapokra

A nappalok rövidülnek, egyre gyakoribb lesz a nyálkás, ködös idő, ez pedig állandó veszélyforrás az utakon. Ön és családja védelmében itt van pár hasznos tipp, miképpen minimalizálhatjuk a kockázatot közlekedés közben.

A hideg, nedves útfelszínen, főleg ha falevelek is hullottak rá, még jobban csúszhat az út. Ilyenkor kerülje a hirtelen, erős fékezést!

Az esős időszak beálltával a legjobb fegyver a jó minőségű, jól működő ablaktörlő. Cserélje le, ha kell, mert akár 20-30 százalékkal is ronthatja a kilátást egy elhasználódott ablaktörlő!

A rossz látási viszonyok esetén tartson nagyobb távolságot az Ön előtt haladótól, és vegye kisebbre a tempót, hogy bármikor biztonsággal meg tudjon állni. Jól jöhetnek ködös időben az olyan vezetéstámogató funkciók, mint a sávtartó asszisztens vagy a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer.

Árnyékos útszakaszokon hideg időben gyakori a páralecsapódás, amin megcsúszhat az autó. Tartson kétszeres követési távolságot az úton. Reggelente pedig akár fagyos, jeges foltokkal is találkozhat, elsősorban hidakon, felüljárókon, árnyékos részeken.

Rövidülő nappalokon még jobban ügyeljen rá, hogy az autó fényszórói, irányjelzői és ködlámpája tiszta legyen!

Ősszel a vonulási, párzási időszakban gyakrabban tévedhetnek vadak az utakra. Ha vadveszélyre figyelmeztető táblát lát, vezessen körültekintően, figyelje folyamatosan az út szélét, hogy ne érje váratlanul, ha Ön elé ugrik egy őz vagy szarvas.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.