2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Augusztus 15. 11:20, hétfő | Életmód
Forrás: -BG-

Életmód • Te tudod, hogy mit is csinálsz pontosan és miért?

Életmód • Te tudod, hogy mit is csinálsz pontosan és miért?

Aminek ellenállsz, ahhoz odaragadsz - állítja a bölcsesség, és kiderült, hogy az állítás teljes egészében igaz. Életmód rovatunk mai számában a személyes fejlődéssel foglalkozunk.

Amikor teendőinket rangsoroljuk, általában aszerint tesszük, hogy melyik a legfontosabb. Jobb esetben sikerülnek is. Van-e egy általánosan elfogadott módszered, amit alapul vehetsz ahhoz, hogy eldöntsd mi az, amit el akarsz érni, meg akarsz tapasztalni vagy esetleg fenntartani? Ehhez viszont nélkülözhetetlen tudnod, hogy mi a munkád (munkának számít az is, ha jelenleg otthon vagy a gyerekekkel, hiszen egy komplett ügynökséget működtetsz).

Hiteles vagy a munkádban?

Erre a kérdésre biztosan kapásból azt válaszolod, hogy igen hiszek, értek hozzá és jól csinálom. Kezdjük az építkezést alulról fölfelé. Kérdésekkel. Kérdésre kérdéssel válaszolni? Hidd el, képet fogsz kapni a munkádról és a teendőidről.

Ismered a jelenlegi feladataidat?

Ezek általában azok a teendők, amikért felelősséggel tartozol. Állítólag egy átlagembernek adott napon száz és kétszáz közötti teendője adódik.

Vannak aktuális projektjeid?

Ezek azok a feladatok, amik saját magaddal való megállapodásaid eredménye, és felelősségteljesen teljesíteni is óhajtod. Egy projekt általában több feladatból tevődik össze, mire egésszé alakul. Szám szerint ezek a feladatok harminc és száz közé tehetőek.

Meg tudod határozni a felelősségi köreidet?

Ezek lehetnek a munkádból fakadó és a magánéleti szféra területei egyaránt (pénzügyek, egészség, család, kikapcsolódás stb.).

Látod-e, hogy a következő egy évben miben fog változni a munkád és a magánéleted?

Célkitűzésekre szükségünk van ezeken a területeken, pláne ha változásért kiáltanak. Innen is kapsz inspirációt.

Miért vagy itt?

Meg tudod fogalmazni életed értelmét? Mire vagy hivatott? Bármilyen egyszerű kérdéseknek tűnnek, nem egyszerű válaszolni rájuk. És ami a legfontosabb, hogy jelen időben történjenek a válaszadások.

Akik nem szívesen akarják megválaszolni ezeket a kérdéseket, sajnos nem szívesen szeretnének változtatni élethelyzeteiken. A szeretnének, nem egyenlő az akarnak érzéssel! A szeretnék homályos érzés, az akarok fegyelmezett és tudatos. Azonban ha nincs viszonyítási alap (melyről fentebb írtam), akkor csak sodródásra leszünk ítélve. Számomra ez olyan, mintha élet és halál között lebegnénk.

Ha felismerjük tennivalóinkat, és bármennyire is lassan haladunk azokkal, erőt – energiát és nem utolsó sorban kreativitást fog adni a jövőbeni dolgainkhoz.

Tudom, hogy kihívás mindig mindenre tudatosan figyelni, éppen ezért ismerd fel a valóságod, bármennyire fájdalmas.

Határozd meg a Te valós helyzetedet!
Adott egy problémás helyzet.
Mi az a pontos adat/tény, ami miatt problémának éled meg?
Ha más oldalról szemlélnéd, változna valami?


Szerző: •BG•
Forrás: Fésüs Veronika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.