2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2023. Június 09. 08:35, péntek | Világ
Forrás: teraz.sk

Cápatámadás a népszerű egyiptomi üdülőváros partjainál

Cápatámadás a népszerű egyiptomi üdülőváros partjainál

Cápatámadásban halt meg egy orosz állampolgár egy szálloda strandja közelében a Vörös-tenger partján fekvő egyiptomi üdülőhelyen,.

Ezt csütörtökön jelentette be a hurghadai orosz főkonzulátus - számolt be a TASR a DPA hírügynökség jelentése alapján. Az orosz média szerint az áldozat egy 1999-es születésű férfi. Nem turista volt, a férfi állítólag már régóta Egyiptomban élt. A konzulátus a Telegram platformon közzétett közleményében felszólította az orosz turistákat, hogy legyenek éberek a tengeren, és szigorúan tartsák be a helyi hatóságok minden iránymutatását. Az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium közölte, hogy péntektől kétnapos tilalom lesz érvényben a fürdőzésre, a búvárkodásra és a vízi sportokra a baleset helyszínén.

A férfit egy tigriscápa támadta meg, amelyet később sikerült elfogniuk - tette hozzá az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium. A cápa "abnormális viselkedést" mutatott, és most vizsgálják - tette hozzá a minisztérium. A Vörös-tenger partvidéke népszerű turisztikai célpont. A cápák gyakoriak ott, de ritkán támadnak emberre. Tavaly júliusban két nő halt meg egy cápatámadásban Hurghada partjainál. 2018-ban egy cseh turista, 2015-ben pedig egy németországi turista vált cápa áldozatává. 2010-ben öt nap alatt öt támadás történt, amely egy német állampolgár életét követelte, négy külföldi turista pedig megsérült.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 10:14, kedd | Világ

Ezen a napon: Szeptember 26.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2023. Szeptember 14. 11:37, csütörtök | Világ

Újabb cápatámadás a szlovákiaiak által is látogatott üdülőhelyen

A nő túlélte a támadást, de közben elvesztette a karját. Az orvosok jelenleg is figyelemmel kísérik az állapotát.

2023. Szeptember 13. 09:48, szerda | Világ

Velence jóváhagyta az egynapos turisták belépőjét

A velencei városi tanács megszavazta a kísérletet, és jövő tavasszal elindítja azt. A belépődíjas rendszerről már régóta vitatkoznak, de a bevezetése eddig késett.

2023. Szeptember 12. 14:05, kedd | Világ

Újabb holttest került elő egy ausztriai gleccseren

A rendőrség a holttestnél talált dokumentumok alapján úgy véli, hogy a férfi 52 éve - 1971-ben tűnt el.