2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2023. Június 09. 08:35, péntek | Világ
Forrás: teraz.sk

Cápatámadás a népszerű egyiptomi üdülőváros partjainál

Cápatámadás a népszerű egyiptomi üdülőváros partjainál

Cápatámadásban halt meg egy orosz állampolgár egy szálloda strandja közelében a Vörös-tenger partján fekvő egyiptomi üdülőhelyen,.

Ezt csütörtökön jelentette be a hurghadai orosz főkonzulátus - számolt be a TASR a DPA hírügynökség jelentése alapján. Az orosz média szerint az áldozat egy 1999-es születésű férfi. Nem turista volt, a férfi állítólag már régóta Egyiptomban élt. A konzulátus a Telegram platformon közzétett közleményében felszólította az orosz turistákat, hogy legyenek éberek a tengeren, és szigorúan tartsák be a helyi hatóságok minden iránymutatását. Az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium közölte, hogy péntektől kétnapos tilalom lesz érvényben a fürdőzésre, a búvárkodásra és a vízi sportokra a baleset helyszínén.

A férfit egy tigriscápa támadta meg, amelyet később sikerült elfogniuk - tette hozzá az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium. A cápa "abnormális viselkedést" mutatott, és most vizsgálják - tette hozzá a minisztérium. A Vörös-tenger partvidéke népszerű turisztikai célpont. A cápák gyakoriak ott, de ritkán támadnak emberre. Tavaly júliusban két nő halt meg egy cápatámadásban Hurghada partjainál. 2018-ban egy cseh turista, 2015-ben pedig egy németországi turista vált cápa áldozatává. 2010-ben öt nap alatt öt támadás történt, amely egy német állampolgár életét követelte, négy külföldi turista pedig megsérült.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 05. 16:32, szerda | Világ

Szlovákia egyedüli országként utasította vissza a WHO világjárványok megelőzéséről szóló nemzetközi megállapodását

A covid-19 világjárványt követően az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) felkérték, hogy írjon egy megállapodást arról, hogyan kell reagálni, ha a helyzet megismétlődik. A cél a hibák és a mulasztások elkerülése.

2024. Május 22. 19:54, szerda | Világ

Július 4-én tartják a brit parlamenti választásokat

A miniszterelnök a Downing Street 10. szám alatti rezidenciája előtt felszólalva véget vetett a választások időpontjáról, hónapok óta tartó huzavonának.

2024. Május 21. 16:42, kedd | Világ

DRÁMA A LEVEGŐBEN: Turbulenciába került a repülőgép, az egyik utas életét vesztette

A hétfő este Londonból Szingapúrba tartó Boeing 777-es fedélzetén 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.