2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. December 07. 23:35, hétfő | Kzélet
Forrás: Pravda

A ma megnyitott iskolát - ahova a miniszterelnök lányai is járnak – már be is zárták

A ma megnyitott iskolát - ahova a miniszterelnök lányai is járnak – már be is zárták

Egy nap után ismét szünetel az oktatás a nagyszombati BESST Bilingvális magánközépiskolában, amelyet próbaképpen nyitottak meg a hétfői napon.

A Pravda napilapnak ezt Roman Hirner, az iskola fenntartója is megerősítette. Az ok nem más, mint egyes pedagógusok pozitív koronavírustesztje. Zárva tart az alapiskola is.

„Pénteken már pozitív eredmény jött ki egy pedagóguskollégánál, ő azóta karanténban van. Egy másik tanárnő reggel azzal telefonált, hogy nem érzi jól magát, róla már kiderült, hogy fertőzött,” mondta Hirner. Ma reggel antigénteszteknek vetették alá az egész tanári kart, és meglett a harmadik pozitív eset is. Délután ötkor pedig megszületett a döntés: az iskola nyolc óra működés után ismét bezár.

Napközben egyébként klasszikus módon zajlott a tanítás, a gyerekek pedig kimondottan örültek, hogy visszamehettek az iskolapadokba. Az igazgatónő szerint gond nélkül zajlott mind a jelenléti, mind a távoktatás.

Ma azoknak az iskoláknak nyithatták meg a kapuit, amelyek még múlt héten bejelentkeztek a kormányhivatalnál. Egy próbakörről volt szó, amelyet Igor Matovič rendelt el, miután nem tartotta megfelelőnek oktatási minisztere szemaforos tervét. A kormányfő ragaszkodik a teszteléshez, itt azonban több tanintézmény is jelezte, hogy sem anyagilag, sem pedig fizikailag nem képesek megfelelni a követelményeknek.
Pozitív dologként talán csak az könyvelhető el, hogy az Oktatási Minisztérium ebből a komikus helyzetből talán le tudja vonni a következtetéseket és jobban fel tud készülni a karácsony utáni iskolakezdési tervre.

Címkék: iskola, komikus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.