2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2020. December 21. 16:43, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

Zöld utat kapott az EU-ban a BioNTech és a Pfizer közös vakcinája

Zöld utat kapott az EU-ban a BioNTech és a Pfizer közös vakcinája

POZSONY/AMSTERDAM, december 21. – Az Európai Gyógyszerügynökség ma engedélyezte a Pfizer és a BioNTech cégek koronavírus elleni vakcináját az Európai Unió teljes területén.

Erről az EMA igazgatója, Emer Cook egy sajtótájékoztatón számolt be.
„Örömmel közölhetem, hogy az EMA tudósokból álló bizottsága mai találkozóján megállapította, hogy a Pfizer és a BioNTech közös vakcinája megfelel az európai előírásoknak,” mondta Cook. Elmondása szerint „nincs semmilyen bizonyíték arra, amely arra utalna, hogy a vakcina nem hatékony az új típusú vírussal szemben”.
A klinikai tesztek kimutatták, hogy az amerikai cég által kifejlesztett oltás 95%-os sikerességi aránnyal rendelkezik. Minden jel arra utal, hogy az Európai Bizottság utolsó, december 23-i ülésén kiadja a vakcina engedélyeztetését. Az EB elnöke, Ursula von der Leyen már a múlt héten közölte a tagállamokkal, hogy készüljenek fel az oltási időszakra, és kezdjék meg azt egyszerre, méghozzá december 27-én.

Címkék: EU, koronavírus, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.