2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Június 05. 09:26, hétfő | Sport
Forrás: Teraz.sk

Zlatan Ibrahimovic bejelentette visszavonulását

Zlatan Ibrahimovic bejelentette visszavonulását

Búcsúzáskor a hírnevéhez híven megnevettette a rajongókat is: Ma reggel arra ébredtem, hogy esett az eső. Azt hittem, még Isten is sír.

Zlatan Ibrahimovic svéd labdarúgó vasárnap bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. Ezt azután tette meg, hogy klubja, az AC Milan 3-1-re legyőzte a Hellas Verona-t az idei Serie A szezon utolsó mérkőzésén.

A milánói klub szombaton jelentette be, hogy a 41 éves csatár búcsúztatását tervezi. Ennek során Ibrahimović bejelentette pályafutása teljes végét. – Még a családom sem tudta. Ezt azért tettem, hogy mindenki egyszerre hallja – mondta a futballista.

Csapattársai azonnal felálltak egymással szemben, létrehozva az ún. hírnév sétányát. Ibrahimovic nehezen tudta visszatartani a könnyeit, amikor a mérkőzés után elhagyta a San Siro stadionját. Elvett egy mikrofont, és így szólt: "Itt az ideje, hogy elköszönjünk, kedves foci, de nem örökre búcsúzom tőled."

A svéd veterán a tavaly májusban átesett térdműtéte miatt mindössze négy meccset játszott a 2022/2023-as szezonban. Gólt lőtt a márciusi Udinese elleni győztes találkozón (3:1), és magáénak tudhatja a Serie A történetének legidősebb gólkirálya címet is. Április végén ismét megsérült, a jobb vádlija miatt ki kellett hagynia a szezon hátralévő részét.

Ibrahimovic 2010-től 2012-ig, illetve 2019-től 2023-ig erősítette az AC Milan csapatát, két bajnoki címet nyert vele (2011-ben és 2022-ben). A Malmö FF-ben kezdett, bajnoki diadalt aratott az Ajax Amsterdammal, a Juventus-szal, az Inter Milannal, az FC Barcelona-val és a Paris Saint-Germain-nel. Játszott a Manchester Unitedben és az LA Galaxyban is. A svéd válogatottban 116 mérkőzést játszott, és 62 gólt szerzett.

Pályafutása során több vitatott kijelentéssel, de vicces megjegyzésekkel is felhívta magára a figyelmet. A pályán kívül merészségéről és nyitottságáról volt ismert, és gyakran beszélt önmagáról harmadik személyben. Búcsúzáskor a rajongókat is megnevettette: "Ma reggel arra ébredtem, hogy esett az eső. Azt hittem, még az Isten is sír."

Forrás: teraz.sk

Címkék: Zlatan Ibrahimovic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Március 22. 09:34, péntek | Sport

Szívműtéten esett át Peter Sagan

Sagan szokatlanul magas pulzussal - abnormális tachikardiás epizóddal - küszködött februárban egy hegyikerékpár-versenyen a spanyolországi Chelve-ben.