2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Május 12. 15:37, péntek | Világ
Forrás: teraz.sk

Zelenszkij nem mondhat beszédet az Eurovízió döntőjén

Zelenszkij nem mondhat beszédet az Eurovízió döntőjén

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) hozzátette, hogy Zelenszkij beszédét a verseny \"szigorú szabályai\" akadályozzák meg. \"A verseny egyik alappillére a rendezvény apolitikus jellege\" - közölte az EBU.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem mondhat beszédet az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjén. Ezt csütörtökön jelentették be az esemény szervezői. A TASR az AFP jelentése alapján számol be erről.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) hozzátette, hogy Zelenszkij beszédét a verseny "szigorú szabályai" akadályozzák meg. "A verseny egyik alappillére a rendezvény apolitikus jellege" - közölte az EBU. "Ez az alapelv tiltja a politikai vagy hasonló kijelentések lehetőségét a versenyen belül" - magyarázta.

Az EBU szerint Zelenszkij kérése, hogy felszólaljon az Eurovíziós Döntőn, bár "csodálatra méltó szándékkal, de sajnos nem hagyható jóvá, mivel ez ellentétes a rendezvény szabályaival".

Az Eurovízió 2023-as döntőjére május 13-án, szombaton kerül sor, és egy különleges, Ukrajnának szóló tisztelgés is lesz, amelyen 11 helyi előadó lép fel. Az ország különböző részeit bemutató videoklipeket is sugároznak majd.

Az angol Liverpool városa a háború sújtotta Ukrajna nevében rendezi meg a dalversenyt, mivel a Nagy-Britanniát képviselő Sam Ryder tavaly az olaszországi Torinóban második lett az ukrán Kalush zenekar mögött.

Az EBU tavaly úgy döntött, hogy Ukrajna, az orosz invázió miatt nem lehet házigazdája a versenynek. Az ukrán kormány tiltakozása ellenére ragaszkodott ehhez a döntéshez, amely azt javasolta, hogy a helyszínt Ukrajnán belül, a frontvonaltól távol eső határvidékre helyezzék át.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.