2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Január 19. 22:51, csütörtök | Sport
Forrás: transfermarkt.com

Yann Sommer lett a Bayern München új kapusa

Yann Sommer lett a Bayern München új kapusa

A bajor klub kénytelen volt új hálóőr után nézni, miután a csapat kapitánya, Manuel Neuer decembernem síbalesetet szenvedett és a szezon hátralevő részére kidőlt.

A Bayern München így a januári átigazolási időszak második igazolását tudja maga mögött (az első Daley Blind volt), miután a német rekordbajnok megegyezett a szintén Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach-al. A svájci kapus 2025-ig szóló szerződést írt alá.

"Nagyon várom az új szerepemet a Bayernnél. Ez egy nagy klub, óriási tekintéllyel bír, gyakran játszottunk egymás ellen, úgyhogy tudom milyen minőséget képviselnek.” – mondta Sommer a klub közleményében.

„Büszke vagyok arra, hogy a Bayern tagja lehetek. Nagy feladatok várnak ránk. Nagyon várom, hogy az új csapattársakkal kezdhessek, és mindent, ami ezután következik. A Borussia Mönchengladbach-nak szeretnék köszönetet mondani az elmúlt nyolc és fél évért, valamint azért is, hogy lehetővé tette ezt az átigazolást."

Az 5 millió eurós piaci értékű Sommer azóta a Bayern elsődleges célpontja, hogy Manuel Neuer eltörte lábszárát, amivel 2023 végéig kiírta magát a keretből. Így a német rekordbajnoknak óriási szüksége volt egy méltó utódra, akit a jelek szerint a svájci hálóőr személyében találtak meg. A bajorok nem kevesebb, mint 8+1,5 milliós átigazolási díjban egyeztek meg a mönchengladbachi csapattal, ami nem csekély összeg egy 34 éves kapusért, akinek az idei szezon végén amúgy is lejárt volna a szerződése.

"Manuel kiesése után reagálnunk kellett. Nagy céljaink vannak erre a szezonra, amelyeket el szeretnénk érni, és ezért szerződtettük le Yann Sommert, aki szerintünk Európa egyik legjobb kapusa" - mondta Hasan Salihamidžić, a Bayern sportigazgatója. "Yann hosszú évek óta a svájci válogatott kapusa, van tapasztalata a Bajnokok Ligájában, ő egy olyan hálóőr, aki karakterével és ambíciójával nagyon jól illeszkedik a csapatunkba. Szeretnék köszönetet mondani a Borussia Mönchengladbachnak a konstruktív tárgyalásokért ." – zárta Brazzo.

forrás: transfermarkt.com
kép forrása: wikimedia.org / Steindy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.