2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2023. Május 25. 13:10, csütörtök | Világ
Forrás: teraz.sk

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ma azzal vádolta Oroszországot, hogy terrorizálja az ukránokat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ma azzal vádolta Oroszországot, hogy terrorizálja az ukránokat

Az ukrán katonai vezetés korábban azt közölte, hogy Kijev légvédelme a csütörtök éjjel lezajlott háromórás támadás során megsemmisítette az összes támadó drónt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön az ukránok terrorizálásával vádolta Oroszországot, miután az ukrán hadsereg közölte, hogy az éjszaka folyamán lelőttek nem kevesebb mint 36 iráni gyártmányú támadó drónt, amelyekkel Moszkva ukrán területeket, köztük a fővárost, Kijevet támadta. A TASR az AFP és a The Guardian jelentése alapján számol be.

"Az ellenség 36 Shahid kilövésével folytatta Ukrajna terrorizálását. Egyik sem találta el a célját" - közölte Zelenszkij a közösségi médiában.

Korábban az ukrán katonai vezetés azt közölte, hogy Kijev légvédelme a csütörtök éjjel lezajlott háromórás támadás során megsemmisítette az összes támadó drónt.

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője a Telegram platformon megerősítette, hogy Oroszország "ismét megtámadta Kijevet a levegőből", és hogy a támadás "masszív" volt. A hónap eleje óta ez volt a tizenkettedik dróntámadás az ukrán főváros ellen.

Harkiv és Csernyivci városokban is megszólaltak a légvédelmi szirénák - írja a The Guardian.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 08:35, péntek | Világ

Cápatámadás a népszerű egyiptomi üdülőváros partjainál

Cápatámadásban halt meg egy orosz állampolgár egy szálloda strandja közelében a Vörös-tenger partján fekvő egyiptomi üdülőhelyen,.

2023. Június 08. 08:32, csütörtök | Világ

Egy nőstény krokodil hím nélkül lett vemhes Costa Ricában

Ezt a parthenogenezisnek nevezett jelenséget már madaraknál, halaknál és más hüllőfajoknál is feljegyezték.

2023. Június 08. 08:31, csütörtök | Világ

Egy Párizsból Nizzába tartó éjszakai vonat tehéncsordának ütközött

A vonat mintegy tíz tehénnel ütközött össze 150 kilométeres óránkénti sebességgel kedden késő este - az eset Tonner falu közelében történt, Dijon-tól északra, Párizstól mintegy 165 kilométerre.

2023. Június 07. 13:45, szerda | Világ

Ezen a napon: Június 7.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.