2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2022. Június 15. 23:44, szerda | Helyi
Forrás: SHMÚ

Viharzóna: Figyelmeztetést adtak ki az egész ország területén

Viharzóna: Figyelmeztetést adtak ki az egész ország területén

Csütörtökön az országban szinte mindehol várhatók viharok, zivatarok. Kivételt csupán pár keleti járás képez, egyelőre - figyelmeztet az SHMÚ.

Az intézet elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország egész területére, heves esőzést, helyenként pedig viharokat is prognosztizálva. Az adatokat az SHMÚ weboldalán olvashatják. A meteorológusok szerint a viharokat gyakran heves esőzések követhetik, a csapadék mennyisége elérheti a 20-30 mm-t félóránként. A szél sem kímél majd bennünket: a légmozgás sebessége helyenként akár 65-85 km/h-ra gyorsulhat fel. Az ország egyes részein akár jégesővel is számolni kell.

Az intenzív esőzések áradásokat okozhatnak, beázhatnak pincék és kár keletkezhet a magán- és a közvagyonban egyaránt. A szél is pusztíthat, ilyenkor kerüljük az erdőket, az útmenti fákat és a villanyvezetékeket. “Az életveszély elkerülése érdekében, aki teheti, maradjon biztos helyen és ne menjen a szabadba,” figyelmeztetnek a meteorológusok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.