2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Július 19. 00:02, kedd | Életmód
Forrás: SHMÚ • Dunaszerdahelyi Járási Hivatal

Vigyázat! Jön az újabb hőhullám!

Vigyázat! Jön az újabb hőhullám!

Az SHMÚ adatai szerint ezen a héten is kánikula-közeli időjárásra kell számítanunk. Az újabb hőhullám akár 39 Celsius-fokos magasságokba is felkúszhat.

A Dunaszerdahelyi Járási Hivatal ezért egy általános közleményben hívja fel a figyelmet a hőség veszélyeire, valamint ajánlást tesz közzé a meleg elleni védelemmel kapcsolatban. Íme:

Folyadékpótlás

Fontos betartani a folyadékpótlás szabályait, felnőtt embernek naponta legalább 3 liter folyadékot kellene fogyasztania, leginkább vizet. Kerüljük a cukor, alkohol és koffein tartalmú italokat. Rendszeresen igyunk, kisebb adagokat.

Megfelelő ruházat

Ajánlatos könnyű, természetes anyagokból készült, világos színű, szellős öltözéket viselni. Szabadban tartózkodás esetén fejünket világos kalappal, szemünket napszemüveggel védjük.

Napozás

Napozásra kizárólag a kora reggeli, illetve a késő délutáni órák alkalmasak. Kerüljük a közvetlen napsugárzást 10 és 16 óra között. Az UV sugárzás ellen napozáskor használjunk minőséges, magas faktorszámú fényvédő krémeket.

Fizikai aktivitás

Fizikai munkavégzéskor rendszeresen szünetet kell tartani, fontos a rendszeres folyadékpótlás. Megerőltető munkát csak a kora reggeli vagy a késő délutáni órákban végezzünk. Idősek és krónikus betegek a munkavégzést csökkentsék a minimumra és ha lehetséges csak reggel és este tartózkodjanak a szabadban.

Otthon és a munkahely

A helyiségeket tanácsos redőnyökkel elsötétíteni a közvetlen napsugárzás elől. A légkondicionált helyiségekben a hőmérsékleti sokk elkerülése végett a belső és külső hőmérséklet közti különbség nem haladhatja meg az 5-7 °C-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.