2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Június 25. 16:14, szombat | Világ
Forrás: military-portál.cz • Telegraph

VIDEÓ • Kilövői ellen fordult egy orosz rakéta

VIDEÓ • Kilövői ellen fordult egy orosz rakéta

Tegnap jelent meg a military-portál.cz cseh weboldalon az a videófelvétel, amelyen állítólag orosz csapatok követtek el véletlen öngyilkosságot egy meghibásodott rakéta becsapódását követően.

Folyik a vita a felvétel eredetiségéről, annyi biztosnak tűnik, hogy a videó az orosz-ukrán háború valamelyik csatamezejéről származik. A képsorokon jól látható, ahogy a három kilőtt rakétából az egyik szinte azonnal visszafordul a levegőben és a kilövőálláshoz vészesen közel végez pokoli pusztítást. Egyetlen média sem erősítette vagy cáfolta meg a felvétel hitelességét, így érdemes fenntartásokkal kezelni a látottakat. Mindenesetre annyi biztos, hogy a rakétát indító hadseregnek nem ez volt a legjobb napja, a kommentelők viszont vitatkoznak azon, mennyire közel csapódott be a töltet az eredeti kilövési ponthoz képest. Ha túl közel, akkor az szinte biztosan halálos áldozatokat is követelt.

Egyébként egymástól független hírportálok a háború kezdete óta számolnak be meghibásodott haditechnikáról, mindkét oldalon. Az ukránok rakétavédelmi rendszere például saját gépüket lőtte ki, ha pedig a felvétel hitelt nyer, akkor ezt az oroszok sem teszik ki az ablakba.

Íme a felvétel:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.