2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. December 06. 21:30, vasárnap | Bulvár
Forrás: Topky

Veszélyes kozmetikai szerek körözhetnek Szlovákiában

Veszélyes kozmetikai szerek körözhetnek Szlovákiában

A Közegészségügyi hivatal óvatosságra inti a lakosságot, ugyanis mérgező kozmetikai szerek sora áraszthatja el Szlovákiát. Erről Ján Mikas adott tájékoztatást.

Veszélyt jelenthet egy Lase Peroxide Sensy nevű fogfehérítő szer is, amelyet a brazil DMC cég hozott forgalomba. A csomagoláson a peroxidtartalom 15-30%-os értéket mutat, az Európai Unióba azonban a megengedett felső határérték 6%.

Az amerikai Even True tone correct fade cream nevű termékben egy Hydroquinone nevű anyagot fedezhetünk fel, ami tilos nálunk.

Az Elefántcsontpartból érkező beszédes nevű Bio Claire Corporelle Eclaircissante krém Clobetasol propionate nevű anyagot, valamint 5,38 mg/kg higanyt tartalmaz. A termék bőrbetegséget és pajzsmirigyproblémákat okozhat.

A New Face Whitening Cream egy olyan fogfehérítő, amely szintén 5,38mg/kg higanyt tartalmat. Messze kerüljük el ezt a márkanélküli terméket.

A Lightening Body Cream Kojic savat tartalmaz. Nem tudjuk mi az, de nem hangzik jól.

A Közegészségügyi hivatal szerint veszélyes terméknek minősülnek a következő márkajelzésű krémek: Créme de visage éclaircissante a Piment doux plus márkától, amely 4,7%-nyi Hydroquinone-t tartalmaz, a Créme éclaircissante Carotone 3 en 1-et gyártó Carotone-LIGHT AND NATURAL, amely Clobetasol propionate anyagot tartalmaz.

Egy következő Hydroquinone-t tartalmazó termék: Créme clarifiante super white bio.

A pakisztáni Sandal márkájú Whitening Beauty Cream kimondottan magas, 14,650 mg/kg higanyt tartalmaz.

A Kínából érkező haj- és bőrápoló olaj sem tartozik a megbízható termékek közé, ugyanis egy tiltott anyagot, Octamethylcyclotetrasiloxane-t tartalmaz.

Az albán Optimal nevű cég Wet White Camomilles nedves kendői szintén tiltott anyagokat, Methylisothiazolinone-t és Methylchloroisothiazolinone-t tartalmaznak. Ezzel ne töröljük mega z arcunkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.