2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 27. 23:52, vasárnap | Sport
Forrás: HVG / F1 / Motorsport.com

Verstappen nyerte a Dzsiddai Nagydíjat

Verstappen nyerte a Dzsiddai Nagydíjat

Huszonegyedik győzelmét aratva állhatott fel a dobogó tetejére Max Verstappen, a Red Bull Racing pilótája a mai, Dzsiddában tartott Szaúdi Nagydíjat követően.

A holland versenyző hatalmas csatát vívott az idei szezont remekül kezdő Charles Leclerc-kel, ma azonban a monacói húzta a rövidebbet. A 24 éves Verstappennek ez volt karrierje 21. futamgyőzelme.

Az egy héttel ezelőtti szezonnyitón diadalmaskodó Leclerc mögött csapattársa, a spanyol Carlos Sainz Jr. ért célba harmadikként. Lewis Hamilton hétszeres világbajnok a 16. helyről rajtolva tizedikként ért célba, Verstappen csapattársa, a pole pozícióból rajtoló Sergio Pérez pedig a negyedik lett.

A rajtot Pérez kiválóan kapta el, így meg is őrizte a vezető pozíciót, mögé pedig Leclerc sorolt be másodikként. A harmadik pozícióért Sainz és Verstappen küzdött meg az első két kanyarban, s ebből a csatából a holland jött ki győztesen.

A 15. kör végén Pérez az élről a boxba hajtott kerékcserére, a 16. körben viszont Nicholas Latifi (Williams) a betonfalnak csapta a versenyautóját, ezért a versenybíróság a pályára küldte a biztonsági autót. A mezőny nagy része ekkor azonnal kiállt friss abroncsokért, így az újraindítás előtt Leclerc, Verstappen, Pérez, Sainz volt a sorrend a safety car mögött az első négy helyen.

A verseny a 22. körben folytatódhatott, Leclerc pedig remekül megőrizte az első helyet, mögötte Verstappen száguldott másodikként. A harmadik pozíciót Pérez kénytelen volt átadni Sainznak, mert a mexikói korábban szabálytalanul előzte meg a spanyolt.

A futam legérdekesebb jeleneteit az alábbi linkre kattintva a YouTube-on tekinthetik meg.

A Verstappen-Leclerc csatára a vége előtt nyolc körrel került sor. A hollandnak sikerült megelőznie ellenfelét, Leclerc azonban kis idő elteltével visszaszerezte az első helyet. Verstappen azonban tovább próbálkozott és két körrel később siker koronázta igyekezetét, majd a célegyenesben végleg átvette a vezető pozíciót. A hajrában a Ferrari monacói versenyzője már nem tudta utolérni holland riválisát, aki pályafutása 21. futamgyőzelmével feljött az örökranglista 15. helyére a finn Kimi Räikkönen mellé.

A vb két hét múlva folytatódik az Ausztrál Nagydíjjal Melbourne-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Március 22. 09:34, péntek | Sport

Szívműtéten esett át Peter Sagan

Sagan szokatlanul magas pulzussal - abnormális tachikardiás epizóddal - küszködött februárban egy hegyikerékpár-versenyen a spanyolországi Chelve-ben.