2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2022. Február 09. 15:19, szerda | Magyarország
Forrás: Nyugat

Végső búcsút vettek Csollány Szilvesztertől

Végső búcsút vettek Csollány Szilvesztertől

Ma búcsúztatták és helyezték végső nyugalomra a Farkasréti temetőben Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászt, aki 51 éves korában hunyt el.

A koronavírus-fertőzés miatt elhunyt sportolót Szabó Tünde, Deutsch Tamás és Magyar Zoltán búcsúztatta. Elsőként Szabó Tünde mondott búcsúbeszédet, aki kiemelte: Csollány karrierje példát mutatott és motivációt adott egy egész generációnyi sportolónak, és ez alatt nem csak a tornászokat érti. Elmondta, a tehetség és a megfelelő kitartás képes meghozni az áhított sikert. „Akarattal, rendkívüli koncentrációval az arra hivatottak képesek rá, hogy pályafutásuk legfontosabb pillanataiban tökéleteset nyújtsanak, így emelkedhet valaki a legnagyobbak közé, így válhat valaki már életében is legendává. Ennek is köszönhető, hogy lelkünkben úgy jelennek meg ők, a legnagyobb bajnokok, mint a legnagyobb hősök, akik mindig győznek, akiknek semmi és senki nem árthat. És mégis, ma reggel ismét feketébe öltöztünk, hogy egy újabb hősünktől vegyünk búcsút, sokkal korábban, mint azt az élet rendje megkívánná,” mondta. Hozzátette: amit Csollány Szilveszter maga mögött hagyott örökül, az még generációk sokaságát formálhatja jobb emberré.

Csollány Szilveszter kedvenc szerén, a gyűrűn az olimpiai aranyat megelőzően már kétszer is közel került az áhított győzelemhez, nyolc évvel korábban Barcelonában a hatodik, négy évvel később Atlantában pedig a második helyet szerezte meg. A várva várt siker 2000-ben jött el, amikor Sydneyben tökéletes gyakorlatot bemutatva elhódította a győztesnek járó aranyérmet.

Csollány koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba december elején, ahol lélegeztetőgépre került, és január 24-én elhunyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 21. 16:42, kedd | Világ

DRÁMA A LEVEGŐBEN: Turbulenciába került a repülőgép, az egyik utas életét vesztette

A hétfő este Londonból Szingapúrba tartó Boeing 777-es fedélzetén 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.