2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Június 11. 10:09, kedd | Kzélet
Forrás: iMeteo.sk

Vége a veszélyes időjárásnak, azonban kellemetlen változás vár ránk

Vége a veszélyes időjárásnak, azonban kellemetlen változás vár ránk

Véget ér a néhány napos esős és viharos időjárás térségünkben, de a változás nem lesz túl kellemes.

Az időjárást továbbra is egy hidegfront fogja befolyásolni, de több vihart nem hoz. Ugyanakkor nem hoz javulást sem az időjárásban.

A viharos és esős időjárás hulláma után térségünkben változás áll be. Az időjárás most megnyugszik és sokkal kiszámíthatóbbá válik. Veszélyes időjárási jelenségek nem fenyegetnek minket, de kellemes időjárásra sem számíthatunk.

Kedden Nyugat- és Közép-Szlovákiában végre stabil időjárás várható, minimális csapadékkal. Kelet-Szlovákiában azonban még nem lesz ilyen nyugodt az időjárás. Továbbra is esőre kell számítani, és a viharok sem kizártak, különösen a legkeletibb területeken.

A következő napokban térségünk időjárását egy újabb hidegfront fogja befolyásolni, amely térségünk felett hullámzik majd.

Ez azonban hidegebb levegőt hoz magával, így a légtömeg stabilabb lesz, és nem lesz alkalmas viharok kialakulására. Eső is csak néhány hullámban várható. Ráadásul ez a hidegfront északnyugat felől további hűvös levegőt fog behúzni térségünkre.

Viharok tehát nem fenyegetnek bennünket az elkövetkező napokban, de kellemes időjárásra se számítsunk. Sok lesz a felhő az égen, és időnként esőre kell számítani.

A felhők és a csapadék mellett jó kis lehűlésre is számíthatunk. A hűvös levegőben ma csak +17 és +23 °C között alakul a hőmérséklet, de holnaptól még hidegebb lesz.

A maximumhőmérsékletek az ország területének nagy részén +13 és +20 °C között várhatóak, csak elszigetelten fordulhat elő, hogy a hőmérséklet meghaladja a +20 °C-ot.

Az ilyen hőmérsékletek rendkívül alacsonyak az év ezen időszakában. A hosszú távú átlaghoz képest a hőmérséklet 5-8 °C-kal alacsonyabb lesz.

Vannak azonban pozitívabb hírek is. A hétvégén ismét melegebb időjárás érkezik térségünkbe.

Forrás: iMeteo.sk

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 18:28, szerda | Kzélet

M. ŠIMKOVIČOVÁ: Az STVR függetlenebb lesz, mint az RTVS

Épp a Východná Fesztivált szervezzük, amely csütörtöktől vasárnapig tart. Már nagyon várom, és népviseletbe öltözve fogok oda ellátogatni - mondta a miniszter a TASR TV-nek.

2024. Július 01. 09:51, hétfő | Kzélet

A gyermek sürgősségi osztályok működése rövidül, tíz közülük megszűnik

Ezek a galántai, kassa vidéki, mezőlaborci, miavai, námesztói, vágújhelyi, pöstyéni, rózsahegyi, kisszebeni és szenicei járások sürgősségi osztályai.

2024. Június 20. 10:40, csütörtök | Kzélet

A képviselők a médiaszolgáltatási törvény módosítását tárgyalják

Az RTVS módosításairól szóló vita korlátozott, legfeljebb 12 órán keresztül tarthat.

2024. Június 04. 22:42, kedd | Kzélet

SJE Nyári Egyetem 2024 | Részletek

Selye János Egyetem Nyári Egyeteme középiskolásoknak, fesztivál kedvezményekkel! | SAJTÓHÍR