2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2022. Október 18. 00:08, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Választások 2022: Információk az összevont voksolásról

Választások 2022: Információk az összevont voksolásról

A szavazás menetéről szóló információkat a dunaszerdahelyi.sk városi portál tette közzé. A felhívásban minden szükséges információt megtalál a szabályos voksolással kapcsolatban.

Forrás: dunaszerdahelyi.sk

A 2014. évi 180. sz. a választójog gyakorlásának feltételeiről, valamint egyes törvények módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény alapján választópolgár az a személy, aki a 2022. október 29-i választások során szavazati joggal rendelkezik (továbbiakban „összevont választások”) és aki a választások napjáig COVID-19 megbetegedés miatt a közegészség védelme érdekében karanténban vagy elkülönítve van, választópolgár az összevont választásokkor a vele közös háztartásban élő személy is.

A választópolgár az állandó lakhelye szerinti helyi választási bizottság jegyzőkönyvezetőjének benyújtja a speciális szavazási mód iránti kérelmét saját maga vagy egyéb más személy által, kizárólag telefonon az állandó lakhely szerinti község ügyfél fogadási ideje alatt, leghamarabb 2022. október 24-én (hétfőn).

A speciális szavazási mód iránti kérelem benyújtás végső határideje a választások előtti utolsó munkanap, azaz 2022. október 28. péntek 12.00 óra.

E célból Dunaszerdahely Város hirdetőtábláján és honlapján nyilvánosságra hozta a helyi választási bizottság jegyzőkönyvvezetőjének elérhetőségét: +421 918 607 300.
A választópolgár az állandó lakhelye szerinti helyi választási bizottság jegyzőkönyvezetőjét telefonon értesíti, hogy kérelmezi a speciális szavazási módot és megadja a személyes adatait a következő terjedelemben:

A) családi és utónév,
B) személyi szám,
C) állandó lakhely címe,
D) ha az állandó lakhelytől eltérő címen szeretne szavazni, akkor azt a címet. A speciális szavazási mód végrehajtását olyan címen kérheti, amely a választópolgár állandó lakhelye szerinti választási körzetében található a helyi képviselő-testület megválasztása során,
E) telefonszám.

Egy telefonos kérelemmel lehetőség van az egy közös háztartásban élő személyeknek a speciális választópolgárok névjegyzékébe való bejegyzésre. Ebben az esetben a választópolgár megadja a vele közös háztartásban élő azon személyek személyes adatait, akik szeretnének speciális módon szavazni.

A választások napján a választópolgár várja a speciális választási bizottság tagjainak érkezését reggel 7:00 és este 20:00 közt. A speciális bizottság kiküldött tagjai a megérkezés után értesítik a választópolgárt (pl. becsengetnek, illetve a megadott telefonszámon felhívják).

Abban az esetben, ha a választópolgár ismételt felszólítás után sem jelenik meg, hogy szavazzon, akkor úgy kell tekinteni, mintha elutasította volna a szavazást. A speciális bizottság kiküldött tagjai ezt a tényt rögzítik a speciális választópolgárok névjegyzékébe és az ilyen választópolgárhoz vissza már nem térnek.

Minden választópolgár személyesen szavaz, más személy általi képviseletre nincs mód. A választópolgár a speciális választási bizottság előtt személyigazolványával vagy külföldi esetében tartózkodási engedélyével igazolja magát. Ha a választópolgár nem igazolja magát, akkor nem szavazhat.

Címkék: Választások 2022

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 08. 11:40, hétfő | Sport

F1: Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

Ez volt a brit versenyző kilencedik győzelme hazai pályán (2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021, 2024).

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Július 04. 14:59, csütörtök | Sport

Nincs favoritja a Németország-Spanyolország rangadónak

Luis de la Fuente, a spanyolok edzője arra biztatta játékosait a csoportkörben, hogy egyik meccs után se szálljanak el maguktól.

2024. Július 04. 14:30, csütörtök | Rendőrségi

Megváltozott a miniszterelnök elleni merénylet jogi minősítése

A vádlott ellen most terrortámadás különösen súlyos bűncselekménye miatt indítanak eljárást.