2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Október 27. 17:24, kedd | Világ
Forrás: INDEX

Újabb sikeres műtéten van túl a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó magyar orvoscsoport

Újabb sikeres műtéten van túl a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó magyar orvoscsoport

Koponya-helyreállító műtétet végeztek kedden reggel Rabeyán, a szétválasztott bangladesi sziámi ikerlányok egyikén a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai Bangladesben.

Az Index tájékoztatása szerint a kislány állapota stabil, de szövődmények lehetségesek.

Az „Operation Freedom” elnevezésű szétválasztó műtétsorozat keretein belül még tavaly augusztus elején választották szét sikeresen a sziámi ikreket. A keddi műtétet magyar részről dr. Csókay András, az Operation Freedom idegsebész csapatának vezetője, dr. Pataki Gergely a plasztikai sebészek és az Operation Freedom műtétsorozat vezetője és dr. Csapody Marcell az aneszteziológus csapat vezetője irányította és végezte. Az ikrek rehabilitációja még évekig eltarthat. Az orvoscsoport közleménye szerint Rabeya töretlen életerejének köszönhetően, a kislány tavasz óta még aktívabb lett, sokat tanul, beszél és játszik.

A végső szétválasztó műtétet követő 33. napon agyvérzésen átesett Rukaya jelenlegi állapota a magyar vezetéssel történő rehabilitációnak köszönhetően a vártnál jobb. A kislány egyre jobban érdeklődik a külvilág iránt, alkalmanként a környezet eseményeire megfelelő érzelmi válaszokkal reagál, mosolyog. Beszélni nem tud. Nála a felépülés várható mértékének tekintetében felelős nyilatkozat még mindig nem tehető.

Címkék: műtét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.