2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 27. 09:51, hétfő | Világ
Forrás: teraz.sk

Újabb cseh önkéntes tűnt el Ukrajnában

Újabb cseh önkéntes tűnt el Ukrajnában

Eltűnt egy Ukrajnában harcoló cseh önkéntes. Társai utoljára a donbászi Szlovjanszk és Kramatorszk városok közelében látták - írja a Novinky.cz cseh hírszerver.

Az eltűnt cseh önkéntesről szóló információt a Memorial - International Legion Defense of Ukraine, az Ukrajna oldalán harcoló külföldi önkénteseket tömörítő szervezet jelentette a Facebookon.

A múlt héten Ukrajnában megöltek egy cseh önkéntest, aki Kijev oldalán harcolt. A cseh külügyminisztérium a Novinky.cz-nek elmondta, hogy ez volt a második ilyen eset az elmúlt egy évben. Az első cseh tavaly júniusban halt meg Donbászban. A közösségi oldalakról származó információk szerint egy Třebíč városából származó férfi volt az illető. A Harkiv melletti harcokban halt meg, miután egy aknagránát eltalálta. Több hónapja tartózkodott Ukrajnában. Egy cseh önkéntes, aki a Phoenix projekt keretében az ország keleti részén a fronton lévő katonák kezelésében segít, nemrég súlyos sérüléseket szenvedett Donbászban - írja a News.cz.

forrás: teraz.sk

Címkék: önkéntes, cseh, ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.