2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Október 11. 15:13, vasárnap | Helyi
Forrás: SziaKomárom!

Új nőgyógyászati rendelő nyílt Komáromban

Új nőgyógyászati rendelő nyílt Komáromban

Vadonatúj nőgyógyászati rendelő nyílt Komáromban. A fiatal doktor vezette magánpraxisról a Szia Komárom! városi weboldal számolt be elsőként.

Profi gépek, kellemes környezet, barátságos hozzáállás, rutinos szakértelem. MUDr. Ulrich Sebastián szülész-nőgyógyászhoz belépve nem csak a gyönyörű baba-mama fotók teszik kellemessé a váróterem hangulatát, de maga a rendelő is szívélyes külsővel és annál korszerűbb berendezésekkel várja a pácienseket. – írja a Szia Komárom! webportál.

A beszámoló szerint Ulrich doktor Prágában szerezte diplomáját, még 2014-ben, azóta pedig a komáromi kórházban tevékenykedett. Öt éves praxisa során részt vett kongresszusokon és konferenciákon, tavaly novemberben pedig letette az európai szintű komplex vizsgát. A doktor így emlékszik vissza: „Valahogy mindig is adott volt számomra a pálya, hiszen rengeteg orvos van a családban, köztük az édesapám, aki szintén szülész-nőgyógyász. Ment a matek is, de attól mindig megfájdult a fejem – meséli nevetve – az orvosi hivatás viszont tényleg olyan, amire ha ráérez az ember, akkor szereti is. Sokan hiszik, hogy szülői nyomásra választottam a szakágat, mégis inkább az döntött, hogy míg barátom kamaszkorban nem sok volt, barátnők annál többen. A lányokkal valahogy mindig jobban el tudtam beszélgetni. Ráadásul itt lehet műteni, hormonműködést beállítani, szülést levezetni. Úgy érzem ez az a szakma, ahol annyi öröm ér, hogy utána úgy tudok hazatérni a kis családomhoz, hogy a legtöbb boldogságot tudom adni számukra is.”

A doki mindig is arról álmodott, hogy egyszer saját rendelőt nyit, ez idén végre sikerülhetett. Az egykori allergológiai készültség helyén az alapultrahang mellett található felszerelések valamennyi eleme nagyméretű TV-képernyővel összekötött, így kényelmesen pontról pontra követhetőek a vizsgálat egyes lépései:

• 3D-s ultrahang 4D szondával – 3D-s felvételt tud készíteni a babáról, 4D-ben a mozgás is rögzíthető, az iLive funkciónak köszönhetően pedig a babáról alkotott kép szövetesebb, még élettel telibb és a vizsgálat miatt nem kell messzire sem utazni.

• CTG gép – a terhesség utolsó 2-4 hetében történő alapos kivizsgálásra szolgál. „Házon belül meg tudjuk oldani. Nem kell várakozni a kórházban, mivel ha összegyűlnek a páciensek, akár órákig is eltarthat, hiszen ha jól akarjuk csinálni, minimum 20 perces egy vizsgálat.” A gép külön teremben kapott helyet, ahol az esetleges fájásokhoz és mozgásokhoz viszonyítva megfigyelik a baba szívhangját.

• Kolposzkóp – biztosítja, hogy a vizsgálat során akár 15-szörös nagyításban legyen felmérhető a törlet mintavételének pontos helye, valamint a kezdetleges elváltozások, problémák precízebb diagnosztizálását is lehetővé teszi.

• „És végül a gélmelegítő, melyet kifejezetten értékelnek a páciensek.”



Mint minden felelősségteljes és elhivatott orvos számára, így a fiatal dokinak is fontos a visszajelzés, erre pedig a saját rendelő a leghatékonyabb eszköz. „Egész idáig csak akkor találkoztam újra a kismamákkal, ha szerencsém volt és pár évvel később ismét nálam szültek. Hiányzott már, hogy kikérhessem a véleményüket, hogy milyen tapasztalataik voltak velem – gyakran például a humorhoz nyúlok, hogy oldjam a helyzetet, ami többnyire beválik, de nem minden helyzetben –, valamint hogy én magam diagnosztizáljak és műtsek. Lássam, hogy helyesen jártam-e el, vagy min kellene javítani. Igyekszem modifikálni magam és bevetni azt a mindennapos praxisba, és nem feltétlenül ragaszkodni ahhoz, hogy ha valamit egyféleképpen tanultam, akkor annak úgy is kell lennie. A szülést követően az ambuláns orvos figyeli a sebek gyógyulását, a gyerekágyas problémákat, a külső-belső sérülések regenerálódását. Így már nagyobb eséllyel kaphatok majd én is visszaigazolást.”

A portál felhívja a páciensek figyelmét, hogy a rendelő nyitva van, és mivel a nulláról kezd, szívesen várja új páciensek jelentkezését. „Jelenleg a kórházban is dolgozom, telefonon vagy a FB oldalon történt egyeztetés után azonban bármikor fogadom a pácienseket. Csütörtökönként például mindig itt vagyok.”
Az online receptkiírás és a közvetlen közelben található patikával való együttműködés pedig tovább könnyíti a kezelés menetét.

Keresd a rendelőt a Víz utcai gyógyszertár mögött, a Mély utca 10. szám alatt. Telefonos egyeztetés a 0949301900 telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.