2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. November 25. 23:24, szerda | Top10
Forrás: IGN.com

TOP1O: Amit tudnod kell a PS5-ről

TOP1O: Amit tudnod kell a PS5-ről

Itt a PS5, múlt hét óta már hivatalosan kapható Szlovákiában és Magyarországon is. A bibi a dologban csak annyi, hogy akik most szeretnék beszerezni a Sony új generációs konzolját, azoknak hónapokat kell majd várniuk.

Egyes szerencsések azonban már otthon tudhatják a PlayStation 5. szériáját. Cikkünkben felsoroljuk azokat a beállításokat, amelyekre érdemes figyelni, mielőtt megvásárolnánk az 500 eurót kóstáló konzolt.

Nem is olyan jó a beépített mikrofon?

Egyértelmű, hogy a fejhallgató mindent visz. Amíg azonban nem rendelkezünk ilyesmivel, pontosabban nem szerezzük be a Sony által ajánlott legújabb masinát, addig kénytelenek vagyunk a DualSense mikrofonjára támaszkodni. Érdemes azonban odafigyelnünk arra, hogy a rendszer automatikusan a leggyengébb beállításokkal indítja el a PS5-t, tehát a Dual Sense Controller minden aspektusa a minimumon fut. A hang, a vibráció és az adaptív ravaszok is gyengén muzsikálnak, így figyeljünk oda a manuális beállításokra. A haptikus visszacsatolást nem tudjuk egészen addig kiélvezni, amíg a controller saját mikrofonja él. Sajnos.

Így spórolj a kontroller energiáival!

A DualSense alapvetően úgy van beállítva, hogy sosem kapcsol ki magától. Még akkor sem, ha nem használjuk. A beállítások menüben viszont megmondhatjuk neki, hogy térjen nyugovóra, ha 10, 30 vagy 60 perc elteltével nem nyúlunk hozzá. Ezzel a megoldással sok-sok töltési időtől megkímélhetjük magunkat.

Automatikus játékbeállítások
Ha nincs kedved minden egyes új játék elindításakor kiválasztani a preferált beállításaidat (például nehézségi szint, grafikai üzemmód vagy kameramozgás), a PS5-nek van erre egy megoldása. A Save Data and Game/App Settings menüponton belül a Game Presets opció alatt akár még a magyar hangot és feliratot is előre be lehet állítani. Már amennyiben a játékok rendelkeznek ilyennel.

A PlayStation gomb megújult funkciója

Új és elegáns megoldásként hat a PS5 DualSense kontollerének PlayStation-gombja, amelynek megnyomásával azonnal az irányítóközpont kerül elénk. Ha pedig nyomva tartjuk, akkor visszakerülünk a főmenübe. Továbbra is érvényes, hogy a gomb bármilyen machinációja nem egyenlő az éppen futó játékok megszakításával.

Személyre szabható Create-gomb
A kontrolleren azt is meg lehet változtatni, hogy mit csináljon a Create-gomb. Alapjáraton egyszerűen csak lefényképezi a képernyőnket, a menüben azonban meg lehet neki mondani, hogy screenshot helyett videofelvételt készítsen, beállítástól függően akár egy óra hosszút.

Mennyit játszottam eddig?
Ha szereted tudni, hogy az életedből hány órát szántál rá egy-egy videojátékra, akkor ezt a PlayStation 5 főmenüjében megnézheted. Itt válaszd ki az avatárodat, majd a profilodat, végül pedig a játékaidat. Itt láthatod, hogy mennyi időt fektettél eddig a játékaidba, és hogy hány százaléknál jársz bennük. És még a barátaid tevékenységét is meglesheted, így megtudhatod például, hogy igazából hány be nem vallott órát töltöttek el a Bugsnax nevezetű mesterművel. Ha pedig volt PS4-ed, azt is megnézheted, hogy azon mennyi idő fordítottál egy-egy játékra.

Szociális háló, avagy mennyire fognak zavarni az értesítések?
Az alapbeállítás eszközöli a kérdés problematikáját, hiszen a vásárláskor a gép úgy van beállítva, hogy futó játékok közben ne ugorjanak fel a pop-up ablakok. Nos, amennyiben olyan játékos vagy, aki meccs közbe érdeklődik a barátai/ellenfelei eredményeiről, most nyugodtan beállíthatod ezt az opciót is. A menüben pontosan személyre szabható az értesítések megjelenése és intenzitása.

Így tartsd magad távol a spoilerektől!
A Save Data and Game/App Settings menüponton belül találtok egy olyan beállítást, melynek segítségével megóvhatjátok magatokat a spoilerektől. Ami jól jöhet, ha esetleg a PSN-es barátaitok küldenének meggondolatlanul egy spoileres képet. De ha nem zavar az ilyesmi, akkor ki is lehet kapcsolni az összes védelmi mechanizmust, hadd szóljanak azok a fordulatok!

Címkék: Playstation, top10

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.