2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 06. 16:00, kedd | Top10

TOP10: Híres emberek, akikről nem tudtad, hogy kiváló zenészek

TOP10: Híres emberek, akikről nem tudtad, hogy kiváló zenészek

Szokták mondani, hogy minden emberben lappang valamilyen kivételes tehetség, de sosem tör elő belőle.

Mai listánkon azonban olyan híres (már valami másban tehetséges) embereket gyűjtöttünk össze, akik a zenei műfajban is helyt állnának. Sőt, többen közülük muzsikus múlttal, ill. pályafutással is rendelkeznek mára.


Ryan Gosling

Ez a nemzetközi szívtipró nem csak a mosolyával kápráztatja el közönségét. Dead Man`s Bones nevű zenekarát még 2007-ben alapította Zach Shields bandataggal. Eddig egy albumuk jelent meg, amelyen Gosling zongorán, gitáron, basszusgitáron és csellón is játszott, valamint a vokálokban is hallható.

Bruce Willis

A Drágán add az életed! szupersztárja a nyolcvanas évek végén zenei karriert is akart építeni. Fogalmazzunk úgy, mérsékelt sikerrel. Egy-egy hobbizenélésre azért ma is kapható, énekel és ügyesen szájharmonikázik is.

Karácsony Gergely

Legfrissebb bejegyzésében az LGT-ről emlékezett meg a főpolgármester, amely 50 évvel ezelőtt alakult. Karácsony azt írja, "botcsinálta gitárosként" gyerekkora óta rajong a zenekarért, ám nagy bánatára a Sziszifuszi blues című daluk gitárszólóját sehogysem tudta megtanulni. Az is nagy szívfájdalma, hogy a tagok közül Karácsony János csak névrokona.

Hugh Laurie

A Doktor House című tévésorozat címszereplőjeként világhírűvé váló színész 2010 óta három nagy- és három kislemezt is kiadott. Remekül gitározik, de amint a kép is bizonyítja, a zongoránál is feltalálja magát.

Bill Clinton

Az Egyesült Államok 42. elnöke nem az első volt a Fehér Ház lakói közül, aki magas szinten játszott valamilyen hangszeren. Ő hosszú ideig hezitált a zene és a politika között, míg eldöntötte, hogy az előbbit űzi hobbi-, az utóbbit professzionális szinten.

Géczi Erika

A korábbi kiváló, olimpiai ezüstérmes és világbajnok kajakos sportolói pályafutása után hivatásos zenész lett. Elsősorban énekesként ismerjük, de a kép tanúsága szerint az ütős hangszerek sem fognak ki rajta.

Kevin Costner

A Több mint testőr című filmben egy világhírű énekesre kellett vigyáznia. A valóságban azonban ő is gyakran áll zenei színpadokra, country rockbandájával nemcsak Amerikában, de európai turnékon is jelentős sikereket ért el. Látszik is a fotón, hogy a színész-rendező kezében a gitár meglehetősen jól áll.

Woody Allen

A jeles filmes nagy zenerajongó, 2019-ben a milánói Scalában már operarendezőként is bemutatkozott. Igazi szerelme azonban a dzsessz, kiválóan klarinétozik, a hírneves New York-i Carlyle kávéházban hosszú ideig rendszeresen fellépett.

Keanu Reeves

A Mátrix- és a John Wick-filmek sztárjáról kevesen tudják, hogy egy grunge-bandában zenél már több mint húsz éve. Reeves basszusgitáros a Dogstar nevű zenekarban és a kétezres években két albumuk is megjelent.

Steve Martin

A neves komikus tizenhét éves kora óta játszik bendzsón és azóta több albumot is kiadott. Ez még mind semmi: egyik albuma, amely a The Crow (A holló) címet viseli az Év Bluegrass albuma kategóriában Grammy-díjat nyert 2009-ben.

Címkék: híres emberek, top10, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.