2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Január 13. 07:34, péntek | Top10
Forrás: techradar.com

TOP 6 termék az idei CES kiállításról

TOP 6 termék az idei CES kiállításról

Véget ért az ide Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállítás (CES), melyen szinte minden jelentős tech cég képviseltette magát.

A Las Vegasi expón évről-évre megannyi érdekes új kütyüt, technikai innovációt és számos érdekességet mutatnak be. Nézzünk meg mik voltak az idei legjobbak.

A legjobb TV: Samsung MicroLED CX

Ez a TV-sorozat az idei CES egyik legnagyobb meglepetése volt, mivel a mikro-LED technológia már egy ideje létezik, de úgy tűnt, évekre vagyunk még attól, hogy olyan kicsire tudják zsugorítani, hogy az elférje egy átlagos otthonban is. A Samsung viszont megcsinálta. A Micro-LED technológia a LED TV-k és az OLED TV-k legjavát nyújtja a magas kontraszt miatt. Játékra és egyéb célokra is kiváló, mivel a TV 240 Hz-es frissítési frekvenciát kínálnak.

A legjobb TV-innováció: LG M3

Az LG idei OLED TV-jei többnyire a tavalyi modellek továbbfejlesztett verziói, de az egyik modell olyan új funkcióval is gazdagodott, amire korábban még nem volt példa. A TV ugyanis képes vezeték nélküli 4K 120 Hz-es videóátvitelre, ami azt jelenti, hogy a tápkábelen kívül mást nem is szükséges a géphez csatlakoztatni. Maga a TV 77 hüvelykes, 83 hüvelykes és 97 hüvelykes méretben kerül forgalomba.

JBL Bar 1300X

Eddig ez a valaha készült legjobb Dolby Atmos soundbar. 11.1.4 csatornás hanghatást nyújt, ami az eddig látott – vagy inkább hallott – rendszerek közül a legtöbb. A JBL Bar 1300X is rendelkezik lecsatlakoztatható akkus egységekkel, amik könnyel elhelyezhetők a néző mögött, így biztosítva a még hitelesebb térhatás élményét.

A legjobb okosotthon: Roborock S8 Pro Ultra

Valószínűleg ez az eddigi legokosabb robotporszívó. A Roborock S8 Pro kettős feladatot lát el padlótisztítóként, a porszívózást és a felmosást is egyetlen egységként végzi. A gyors takarítás érdekében az említett két funkciót egyidőben végzi, de képes alaposabb tisztításra is, ilyenkor először felporszívóz, majd úgy lát neki a felmosásnak is. Rendkívül intelligens és precíz útvonal-meghatározási funkcióval bír, valamint rendelkezik egy speciális szenzorral, amely fokozza a szívás intenzitását, ha gép éppen egy szőnyegen halad. A takarítás befejeztével még a keféit és felmosóját is felemeli, hogy minél kisebb nyomot hagyjon a padlón, amíg visszaér a dokkolóhoz.

Legjobb fényképezőgép: Panasonic Lumix S5II

Valószínűleg ez a legjobb ár-érték arányú full-frame hibrid fényképezőgép. 24.2MP Full-Frame CMOS szenzorral rendelkezik és akár 30 kép elkészítésére is képes egy másodperc alatt. A japán cég szokásosan a videókészítés lehetőségére is komoly figyelmet szentel, az új modell képes a 10 bit mélységű 6K-s felbontásra.

A legjobb telefon: Motorola Lenovo ThinkPhone

A BlackBerry eltűnésével valahogy a kimondottan üzleti telefonok is eltűntek a piacról. A Lenovo és a Motorola pedig azzal próbál meg életet lehelni ebbe a „kihalt” iparágba, hogy a cég ThinkPad laptopjainak mintájára készítette el legújabb telefonját. Az alapvető jellemzők meglehetősen jók (144 Hz-es OLED képernyő, többlencsés kamerarendszer), sőt még strapabíróbb is, mint a legtöbb hasonló paraméterrel ellátott telefon.

forrás: techradar.com

Címkék: CES, innováció, technika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.