2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Július 17. 08:01, hétfő | Világ
Forrás: teraz.sk

Több tucat delfin pusztult el a skót sziget strandján

Több tucat delfin pusztult el a skót sziget strandján

Több mint 50 hosszúcsőrű delfin ragadt egy strandon vasárnap a Skócia nyugati partjainál fekvő, a Külső-Hebridák szigetcsoporthoz tartozó Isle of Lewis szigetének partján. Erről a DPA hírügynökség számolt be.

A helyszínre a British Divers Marine Life Rescue (BDMLR) nevű, bajba jutott tengeri emlősök mentésével foglalkozó szervezet önkénteseit hívták.

Megállapították, hogy mintegy 55 delfin rekedt a parton, de közülük csak 15 volt életben. Két aktív egyed megpróbált visszajutni a vízbe, ami részben sikerült is nekik - az egyik elúszott, de a másik ismét megrekedt, és később elpusztult, akárcsak három másik delfin.
Vasárnap délután végül úgy döntöttek, hogy a megmaradt állatokat elpusztítják, mivel túlélési esélyeik minimálisak voltak.

A BDMLR szerint egyelőre nem tudni, hogy az állatok miért maradtak a parton. Úgy vélik, hogy a csoport az egyik nőstényt követte nyomon, amelynél a jelek szerint komplikációk léptek fel az ellés során. "Amikor a hosszúcsőrű delfinek megsérülnek, néha pánikba esnek és elúsznak. Ezért úgy véljük, hogy az egész csoport azért volt a strandon, mert a nőstény szült" - áll a BDMLR közleményében.

forrás: teraz.sk

Címkék: delfin, skócia, tenger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.