2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Június 19. 06:58, vasárnap | Világ
Forrás: Euronews • AP

Több száz háborús bűncselekmény ügyében vizsgálódnak a németek

Több száz háborús bűncselekmény ügyében vizsgálódnak a németek

Több száz, az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos bűnügyben nyomoznak a német hatóságok. A rendőrség elmondása szerint a gyanúsítottak között több orosz politikus és katona is szerepel.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton Mikolajivbe utazott, és a korábban ostromlott város vezetőivel az újjáépítésről tárgyalt. A harcok most nem itt, hanem Kelet-Ukrajnában zajlanak. "Szeverodonyeck irányában az ellenség folytatja a tüzérségi támadást. Ágyúkból és rakétavetőkből lőnek a katonáinkra Liszicsanszk, Metolkine, Usztinivka és Voronove térségében. Tovább folyik a harc Szeverodonyeckért. Az ellenség a pozíciói javítása érdekében több állást is megpróbált lerohanni a városon kívül, de ezek a kísérletek sikertelenek voltak" - számolt be a fejleményekről az ukrán hadsereg szóvivője.

A szerdai napon az orosz haderő tüzet nyitott olyan célpontokra is, amelyek távolabb esnek a frontvonaltól. "Kremencsuk környékén precíziós légi és földi indítású rakétákkal olajfinomító létesítményeket és üzemanyagraktárakat pusztítottunk el,” állította az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.