2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Június 09. 08:41, péntek | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Több embert megkéselt egy szír menedékkérő Franciaországban

Több embert megkéselt egy szír menedékkérő Franciaországban

A sérült gyerekek közül négy három év körüli. Két gyermek és egy felnőtt állapota válságos.

Szíriai menedékkérő az a támadó, aki csütörtökön a kelet-franciaországi Annecy városában késsel legalább öt embert, köztük négy gyermeket megkéselt.
A BFM televízió a honlapján azt írja, hogy a szíriai 1991-ben született. Tavaly novemberben nyújtott be menedékkérelmet, miután legálisan lépett francia területre. Azóta Svédországban menekültstátuszt kapott. A hatóságok korábban hét sérültről, köztük hat gyermekről számoltak be. A sérült gyerekek közül négy három év körüli. Két gyermek és egy felnőtt állapota válságos. A támadás pontos körülményei és a lehetséges indítékról szóló információk egyelőre nem ismertek.
Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitter közösségi hálózaton méltatta a rohamrendőrség "nagyon gyors beavatkozását". Élisabeth Borne francia miniszterelnök is a helyszínre utazott. Emmanuel Macron francia elnök "abszolút gyávaságnak" minősítette az Annecy-i támadást. "Gyerekek és egy felnőtt küzd az életéért. A nemzet sokkos állapotban van" - mondta. Antoine Armand helyi képviselő a Twitteren azt írta, hogy a támadás, amelyet "aljasnak" nevezett, egy játszótéren történt. A párizsi nemzetgyűlés tagjai felfüggesztették a vitát, hogy egyperces csenddel emlékezzenek a támadás áldozataira.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.