2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2023. Június 09. 08:41, péntek | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Több embert megkéselt egy szír menedékkérő Franciaországban

Több embert megkéselt egy szír menedékkérő Franciaországban

A sérült gyerekek közül négy három év körüli. Két gyermek és egy felnőtt állapota válságos.

Szíriai menedékkérő az a támadó, aki csütörtökön a kelet-franciaországi Annecy városában késsel legalább öt embert, köztük négy gyermeket megkéselt.
A BFM televízió a honlapján azt írja, hogy a szíriai 1991-ben született. Tavaly novemberben nyújtott be menedékkérelmet, miután legálisan lépett francia területre. Azóta Svédországban menekültstátuszt kapott. A hatóságok korábban hét sérültről, köztük hat gyermekről számoltak be. A sérült gyerekek közül négy három év körüli. Két gyermek és egy felnőtt állapota válságos. A támadás pontos körülményei és a lehetséges indítékról szóló információk egyelőre nem ismertek.
Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitter közösségi hálózaton méltatta a rohamrendőrség "nagyon gyors beavatkozását". Élisabeth Borne francia miniszterelnök is a helyszínre utazott. Emmanuel Macron francia elnök "abszolút gyávaságnak" minősítette az Annecy-i támadást. "Gyerekek és egy felnőtt küzd az életéért. A nemzet sokkos állapotban van" - mondta. Antoine Armand helyi képviselő a Twitteren azt írta, hogy a támadás, amelyet "aljasnak" nevezett, egy játszótéren történt. A párizsi nemzetgyűlés tagjai felfüggesztették a vitát, hogy egyperces csenddel emlékezzenek a támadás áldozataira.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. Augusztus 17. 16:44, csütörtök | Rendőrségi

A miniszterelnök péntekre hívta össze a Biztonsági Tanácsot

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) több gyanúsított ellen is vádat emelt a csütörtöki Kifejlet nevű akció keretében.

2023. Augusztus 16. 17:41, szerda | Rendőrségi

A rendőrség vádat emelt két férfi ellen, mert rendőrgyilkosságra készültek

A vádlottak a nagyszombati motoros katasztrófavédelmi egység egyik rendőrtisztjét vették célba.

2023. Július 13. 12:02, csütörtök | Rendőrségi

Kiesett az ablakon egy nyugdíjas Eperjesen

Az ügyben büntetőeljárás indult, a Büntetőtörvénykönyv 194. paragrafusának első bekezdése szerinti emberölés bűntette miatt rövidített nyomozás folyik - közölte Jana Ligdayová szóvivő.

2023. Július 11. 08:15, kedd | Rendőrségi

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen