2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. December 07. 13:02, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

Tesztelés: Két nagyszombati iskolába már visszatértek a diákok

Tesztelés: Két nagyszombati iskolába már visszatértek a diákok

NAGYSZOMBAT, december 7. – A Tanult közösség terén található Alapiskola és a BESST szlovák/angol kétnyelvű iskola ma megnyitotta kapuit, miután a hétvégén elvégezte a szükséges teljes tesztelést.

Az Alapiskola igazgatónője elmondása alapján a 370 diákból 237-en megjelentek, a visszatérés békésen zajlott, minden fennakadás nélkül. A diákoknak belépéskor negatív teszteredményt kellett felmutatniuk. „Mivel az iskolának három bejárata van, ezért minden zökkenőmentesen zajlott,” magyarázta az igazgatónő. Az iskola vezetősége jelenleg azon dolgozik, hogy megoldja a jelenléti és a távoktatás kombinációját. Egyelőre az évfolyamon belüli osztályok összevonása tűnik a helyes megoldásnak, így az egyik csoport tanára felszabadul és oktathatja az online tanulókat. Az igazgatónő köszönetet mondott a fenntartónak – Nagyszombat városának -, amely hathatós segítsége nélkül nem sikerült volna a tesztelés. Az intézményvezető szerint az elkövetkező napok nehezek lesznek, hiszen nem minden pedagógus repesett az örömtől, de „valakinek meg kellett tennie az első lépést.”
A bilingvális iskola tanulóinak kb. felét sikerült letesztelni a hétvége folyamán, így a 269 felsőtagozatos és gimnazista visszatérhetett az iskolapadokba. A gimisek esetében alacsonyabb volt az érdeklődés. Juraj Tichý menedzser szerint az iskola továbbra is nyitva tartja saját tesztelési pontját, hiszen hétfő reggel következő 40 diák teszteltette le magát. Az iskola jelenléti és távoktatást is folytat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.