2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Március 15. 20:44, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Szerdán a magyar válogatotté a főszerep: Íme Marco Rossi kezdőcsapata

Szerdán a magyar válogatotté a főszerep: Íme Marco Rossi kezdőcsapata

Sajnálatos hír, hogy Szoboszlai Dominik sérülés miatt kénytelen kihagyni a válogatott mindhárom márciusi selejtezőjét. A bővebb keretbe két újonc is bekerült.

Marco Rossi szövetségi kapitány még a múlt héten, március 11-én jelentette ki a selejtezőre készülő válogatott bővebb keretét, amelybe a sérülések és egyéb döntések folytán két újon is bekerült: Géresi Krisztián, a Székesfehérvár játékosa, valamint Tóth Balázs Felcsútról. Varga Roland és Kleinheisler László pedig egy év után tér vissza a nemzeti tizenegybe.

Van meglepő hiányzó is: a 21-szoros válogatott Bese Barnabás és Gyurcsó Ádám csak keveset játszottak 2021-ben a klubjukban, Könyves Norbert és Szoboszlai Dominik pedig továbbra is sérüléssel küszködnek. A válogatott három mérkőzést játszik márciusban: San Marinóval és Andorrával idegenben, Lengyelországgal pedig otthon játszik. A papírforma szerint az első két meccsen kötelező lenne győzni, a lengyelek viszont a világbajnoki selejtezőcsoportunk legerősebbjeinek számítanak Anglia mellett.

A keret:

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők: Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (FTC)

Támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.