2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Március 28. 09:14, kedd | Helyi
Forrás: ahojkomarno.sk / komarom.hu

Szemétgyűjtés volt Dél-Komáromban

Szemétgyűjtés volt Dél-Komáromban

Néhány napja ismét szemétszedésre került sor a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők kezdeményezésére. Ezúttal több mint félszáz önkéntes takarította a helyi vízmű és a Szőny-Dél vasútállomás környékét.

Dr. Fehévári Dávid, az egyesület elnöke a komarom.hu-nak elmondta, hogy a több éve megkezdett szemléletváltó munka mostanra megtérülni látszik, hiszen a résztvevők jelentős része helyi diák és gyerek volt. Mindebből az látszik, hogy a következő generáció még inkább szívén viseli természeti környezetünk védelmét és zöldítését. A területet kevesebb mint három óra alatt 5 köbméter hulladéktól tisztították meg. Az önkéntesek főként autóalkatrészeket, építési törmeléket és különböző házi hulladékot gyűjtöttek össze, de érdekes módon egy darabokra tört régi sírkövet is találtak.

A munkát, amelyben Dombay Gábor önkormányzati képviselő is részt vett, ezúttal nemcsak az önkéntesek, hanem a komáromi önkormányzat és a Városgazda Kft. is támogatta. Az egyesület környezetvédelmi akciói a jövőben is folytatódnak, legközelebb a Komáromi Napok idején.

forrás: ahojkomarno.sk / komarom.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.