2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 24. 14:47, szerda | Világ
Forrás: Teraz.sk

Súlyos vonatbaleset történt Csehországban

Súlyos vonatbaleset történt Csehországban

Vonat és teherautó ütközött, sérültekről és halálesetről is érkezett jelentés. A Cseh Vasúti Igazgatóság szerint a felsővezeték, a mozdony és a szerelvény több kocsija megsérült. A vasúti közlekedést felfüggesztették.

Teherautóval ütközött az InterCity Ostravan személyszállító gyorsvonat az Ostrava városi járásban található Dolná Lutyně vasúti átjárónál a reggeli órákban - tájékoztat a cseh rendőrség az X közösségi hálón.

"A reggeli órákban közlekedési baleset történt a Karviná járásban található Dolní Lutyně község közelében egy vasúti átjárónál. Egy személyvonat és egy teherautó ütközött össze" - közölte a rendőrség. A Novinky.cz honlap szerint a baleset reggel 6.00 óra előtt történt az Ostrava - Zsolna vonalon, pontosabban a Bohumín - Dětmarovice szakaszon. "Összesen 19 személy sérült meg, egy személy nem élte túl a balesetet, 49 embert evakuáltak a vonatból. A balesetet a Vasúti Felügyelet vizsgálja" - közölte később a Cseh Vasúti Igazgatóság.

A ČT24 tv-állomás szerint a teherautó sofőrje akkor hajtott rá a vasúti átjáróra, amikor még villogott a fehér lámpa. Az átjáróban azonban elakadt, ugyanis a sorompók lezárultak.

A mentősök közel két tucat embert láttak el. "Jelenleg egy halálos áldozatunk van" - közölte a rendőrség. A Cseh Vasutak szerint a mozdonyvezetőről van szó. "Ez a hír mélyen érintette az egész vasúti családunkat. Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak és minden hozzátartozónak. A sérült utasoknak is mielőbbi felépülést kívánunk" - közölte a társaság.

A baleset dokumentálása és következményeinek felszámolása folyamatban van. A Cseh Vasúti Igazgatóság szerint a vasúti szerelvény vágányai, felsővezetéke, mozdonya és több kocsija is megsérült. Az Ostrava és Zsolna közötti vonalon szünetel a vasúti közlekedés. Martin Kavka, a vasúti adminisztráció szóvivője arra számít, hogy ezen a szakaszon egész nap nem közlekednek majd vonatok.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett bűncselekmény gyanújával indított nyomozást.

Az eddigi információk szerint legkorábban csak szombaton, és azt is csupán egy vágányon tudják majd helyreállítani a forgalmat az Ostrava városi járásban található Bohumín és Karviná közötti vasúti folyosón, ahol a Csehországból Szlovákiába tartó járatok is közlekednek. A szakaszt azért zárták le, mert szerdán egy gyorsvonat és egy teherautó ütközött össze a Dolní Lutyně község közelében található vasúti átjárónál, amelyben a mozdonyvezető meghalt - számol be a TASR.

A Cseh Vasutak szóvivője eredetileg azt mondta, hogy a vasúti folyosó szerdán egész nap zárva lesz. Későbbi becslések szerint pénteken részben helyreállt volna a forgalom, de valószínűleg csak szombaton áll helyre véglegesen. A távolsági vonatokat Havířovon keresztül terelik el.

"A forgalomkorlátozás az első vágányon várhatóan január 27-én, szombaton szabadul fel. Mindkét vágány súlyosan megrongálódott. A második vágány várhatóan tíz-tizennégy napig nem lesz üzemképes" - írta a Cseh Vasúti Igazgatóság.

Forrás: teraz.sk

Címkék: baleset, cseh vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.