2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Március 17. 20:55, szerda | Kzélet
Forrás: cas.sk

Sulík és Naď egymásnak estek! Durva szavak és vádak hangzottak el: Szlovákia úton van a szakadék felé

Sulík és Naď egymásnak estek! Durva szavak és vádak hangzottak el: Szlovákia úton van a szakadék felé

Jaroslav Naďvvédelmi miniszter szavait, miszerint nem zár ki semmit a további politikai fejleményekből, azt sem, hogy a kormány független képviselőknél fog támogatást keresni, az SaS fenyegetésként értékeli.

Sulík szerint Szlovákia úton van a szakadék felé. A liberálisok egy nyilatkozatban figyelmeztettek arra, hogy amennyiben Igor Matovič miniszterelnök a ĽSNS volt tagjainak támogatásával próbál hatalomban maradni, az az abszolút hatalomvágy jele lenne. "Igor Matovič nyilvánvalóan Vladimír Mečiar és Robert Ficohoz hasonló stílust vett fel. A fasisztákkal folytatott néma kormányzás meghaladja a demokratikus elveket. Felszólítjuk az OĽANO képviselőit, hogy ezt a forgatókönyvet mihamarabb cáfolják meg," jelentette ki Richard Sulík, az SaS elnöke, valamint Branislav Gröhling és Karol Galek alelnökök.

Ugyanakkor a liberális képviselőklub nevében kategorikusan megtagadták a részvételt egy ilyen kormányban. A kormányülés előtt a védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy az OĽANO érdeke a koalíció folytatása, viszont elismerte, hogy a koalíciós válság folytatásának több lehetséges forgatókönyve is van és a jelenlegi helyzetben nem lehet semmit kizárni, de a spekulációkat nem kommentálta. Rámutatott egyúttal arra, hogy a jelenlegi válság nem is alakult volna ki, ha Richard Sulík, a liberálisok vezetője, nem a járvány csúcspontja idején rombolná a kormányt.

Címkék: Nad, sulík

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.