2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2020. Október 11. 13:21, vasárnap | Kzélet
Forrás: TASR

Sulík: Az SaS nem támogatja az éttermek, az edzőtermek és a színházak bezárását

Sulík: Az SaS nem támogatja az éttermek, az edzőtermek és a színházak bezárását

POZSONY, október 11. – A Szabadság és Szolidaritás (SAS) pártja ellenzi az éttermek, az edzőtermek és a színházak bezárását, mert az negatívan érintené a már egyébként is meggyengített gazdaságot.

Ezt Richard Sulík gazdasági miniszter mondta a Központi válságstáb vasárnapi ülése közben tartott sajtótájékoztatón. A bezárásokat sürgető javaslattal a járványügyi bizottság hozakodott elő, Sulík azonban reméli, hogy erre nem kerül sor. A minisztert az is meglepte, hogy egyetlen szakértő sem támasztotta alá a javaslatot adatokkal.
Sulík szerint az SaS inkább azt tartja helyesnek, ha az éttermek nyitva maradnak, természetesen szigorított higiéniai normák mellett.

„Meglepődtem, hiszen egyetlen szakértő sem hozott semmilyen adatot azzal kapcsolatban, hogy az éttermekben, az edzőtermekben és a színházakban hányan fertőződhettek meg eddig. Azt sem tudjuk, hány fertőzött látogatja naponta ezeket a létesítményeket,” mondta az újságírói kérdésekre válaszolva. A rendeletekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „a hasunkra csaptunk”.

Címkék: sulík, válságstáb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.