2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Február 14. 18:05, vasárnap | Kzélet
Forrás: TASR

Sulík: A miniszterelnök támadásai irányomban gyakran személyes jellegűek

Sulík: A miniszterelnök támadásai irányomban gyakran személyes jellegűek

POZSONY, február 14. – Richard Sulík, az SaS elnöke nem zárta ki a napokban távozó Lucia Ďuriš Nicholson visszatérését a pártba. A miniszterelnök támadásait meglepőnek és személyeskedőnek nevezte.

Sulík ezt a TA3 politikai műsorában nyilatkozta. A pártelnök szerint Nicholson hiányozni fog a pártból, de semmiképp sem kezeli tragédiaként. „Én biztosan nem égetek el hidakat magam mögött,” magyarázta.

A koalícióban felmerülő kritikákat és konfliktusokat általában konstruktívnak írja le, amelyek mind segítenek az ország előrehaladásában. „Az ország először van ilyesfajta krízisben, természetes, hogy ütköznek egyes vélemények, de nem kell mindent véresen komolyan venni,” tette hozzá. Elmondása szerint a kormány mindent megtesz, ami erejéből kitelik.

A miniszterelnök támadásait azonban személyesnek nevezte. A kormányfő Le Monde magazinnak adott kijelentéseit egyenesen „szégyenteljesnek tartja”. Ebben Matovič Sulík számlájára írta a fertőzöttek számának hirtelen növekedését, és véleménye szerint normális körülmények között már nem lehetne miniszter. Ugyanúgy meglepődött, amikor a kormányfő 4000 ember haláláért okolta a gazdasági minisztert. „Ilyen mértékű személyes támadássorozatra igazán nem számítottam,” reagált Sulík.

Peter Pellegrini, a HLAS-SD pártelnöke szerint a koalícióban a káosz és a konfliktus uralkodik. „A vita jó dolog, amennyiben közelebb visz minket célunkhoz, de jelen esetben ezek a konfliktusok csakis úgy végződhetnek, ahogy azt a kormányfő akarja,” reagált Pellegrini.

Címkék: konfliktus, matovic, Sulik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.