2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Augusztus 23. 11:24, hétfő | Tech
Forrás: The Verge / HVG

Steve Jobs egy régi e-mailje lerántotta a leplet a nano-iPhoneról

Steve Jobs egy régi e-mailje lerántotta a leplet a nano-iPhoneról

Egy belső Apple-levél megerősítette azokat a pletykákat, miszerint az almás cég egy parányi telefon fejlesztésén is gondolkodott. A dokumentum az Epic Games-szel való pereskedés során került elő.

Így került napvilágra az az elektronikus levél és tartalma, amit a néhai cégelnök, Steve Jobs küldött ki a dolgozóknak. Benne egy igen beszédes ponttal, az iPhone nano tervezéséről. A The Verge által közzétett levelezés még 2010 októberében zajlott le, Jobs pedig 2011-ben hunyt el. Sajnos a mailből nem derül ki több, mint hogy a projektet a „Jony” címszó alatt oldották, nyilván Jony Ive-ra, a cég tervezőzsenijére utalva. Ez alapján valószínűsíthető, hogy a projektért Ive lett volna a felelős, a 2011-es pletykák is erről szóltak.

Az akkori szóbeszédek alapján az Apple egy olyan készüléket kívánt létrehozni, ami kisebb és olcsóbb lett volna, mint az akkori almás csúcstelefon, az iPhone 4. Ezért is választották a nano kifejezést, amivel a kisméretű eszközöket jellemezte az Apple – gondoljunk csak az iPod nanóra. Arra azonban nem volt (még) példa, hogy egy iPhone-t is így nevezzenek el, de a jelek szerint és erre most már bizonyíték is van, a vállalat komolyan elgondolkodott rajta. A The Verge cikkéből az is kiderül, hogy az Epic Games-es pereskedés miatt kiadott dokumentumokban szerepel a „Super nano” kifejezés is. Elemzők szerint ez a címszó a továbbfejlesztett iPod nano-ra utalt. A szóban forgó jegyzék 2007-es keltezésű, így könnyen lehet, hogy az eszköz 2008-ban került volna piacra. Ilyen nevű termék viszont nem jelent meg, habár ugyanabban az évben érkezett egy új iPod. Azt viszont nem tudni, hogy Jobs ezt a terméket értette-e a Super nano alatt.

Címkék: iphone nano, Steve Jobs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.