2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. Október 28. 22:09, csütörtök | Tech
Forrás: Techbox - Denník N

Sony Xperia Pro-I: a fotósok gyöngye

Sony Xperia Pro-I: a fotósok gyöngye

A japán cégóriás legújabb csodadarabja egy digitális kameráról származó modullal lett ellátva, így a gyors- és hobbifotósoknak tökéletes választás lehet.

A Sony Mobile nem az okostelefonok szegmensében elért hatalmas sikereiről ismert, a cég azonban nem adja fel, most egy újabb példányt mutatnak be, amely kifejezetten a fotósok számára nyújt további lehetőségeket. Legutóbb új telefonok megjelenéséről írtunk, most egy érdekes típust dobnak piacra.

A hivatalos oldalon közzétett információkból megismerjük a Sony Xperia Pro-I összes fontosabb jellemzőjét, az ilyenkor szokásos kísérő anyagokkal együtt. A készülék hardveres tekintetben tulajdonképpen az Xperia 1 III összeállítására épül, ennek megfelelően a Snapdragon 888 chip, 12 GB RAM, egy 512 GB-os tároló, microSD, egy 4500 mAh-s akkumulátor, egy 6,5 hüvelykes OLED-kijelző, 120 Hz-es frissítési ráta, a 3,5 mm-es jack-dugó, valamint az LDAC- és a DSEE-technológia támogatása szerepel a listán, 30 wattos töltővel kiegészülve. Ez már önmagában szép teljesítményt garantál, viszont a hangsúly a kameramodulon van, amelynek fő komponense egy digitális kameráról költözik át.

A Sony döntése révén az eredetileg az RX100 VII típuson megjelent, kereken 1 hüvelykes érzékelő kapja ugyanis a főszerepet a képkészítés terén, amely méretét tekintve jóval nagyobb a szokásosnál, legalábbis ami a telefonok területét illeti. Ezzel a típus sokkal jobban alkalmazkodik a kevésbé optimális fényviszonyokhoz, azzal akár 12-bites RAW-fájlokat is készíthetünk, de a 4K-videók 120 fps mellett való rögzítése is megoldott. A szintén a gyártó által leszállított BIONZ X-képalkotási chipek révén másodpercenként 20 képet állíthatunk elő, autófókusz és automata expozíció mellett. A főkamerát egy ultra-nagylátószögű és egy telefotó-érzékelő egészíti ki, a cég állítása szerint a lencsék összeállítása profi fotósok véleményének figyelembe vételével alakult ki, így még jobb végeredményt kapunk majd.

A telefon nem lesz olcsó, az előrendelési ár 1800 dollár, a megjelenés decemberben esedékes.

Címkék: fotózás, kütyü, SONY, Tech, Xperia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.