2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Szeptember 24. 19:54, szombat | Sport
Forrás: somorja.sk

Somorja • Gálaesten vett részt a Vívó Klub

Somorja • Gálaesten vett részt a Vívó Klub

A somorjai vívók eredményes napokat tudhatnak maguk mögött, hiszen először egy gálaest keretében átvették a Szlovák Kupagyőzelemért járó serlegeket, órákkal később pedig már Varsóban küzdhettek az Európai Kupáért.

A kadétok közül négyen vettek részt a lengyelországi versenyen, ahol a csapat kiválósága, Braňo Lančarič tizedik lett.

Tőrben a somorjaiak domináltak. Egy kivétellel a Szlovák Kupa összes kategóriáját a Somorjai Vívó Klub tagjai nyerték meg. Pontosabban Oliver Červeň (mini diákok), Világhy Boglárka (mini diáklányok), Világi Ignác (fiatalabb diákok), Forgách Nina (fiatalab diáklányok), Ambrus Bence (idősebb diákok), Forgách Rebeka (idősebb diáklányok és kadét lányok), Braňo Lančarič (kadétok), Leo Kuchta (juniorok), Fazekas Árpád (férfiak) és Bittera Kitti (nők).

Braňo Lančarič kollégáival Varsóban a kadét Európa Kupán vettek részt, melyen 153 vívó harcolt, akik 16 országból érkeztek. Braňo remekül vívott. A csoportkörben megnyerte az összes csörtéjét, majd az egyenes kiesési szakaszban is folytatta a jó teljesítményt. A nyolcaddöntőben a magyar Rubin állította meg. Braňo végül a tizedik lett, amely nagyon jó idénybéli kezdet. Ezen felül a fiatal versenyző teljesítette a B-limitet ahhoz, hogy jövőre indulhasson a kadét EB-n és VN-n. Jakub Rozmuš 35., Trestyanszky Denis 52., míg Ambrus Bence 106. lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.