2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2022. Március 26. 23:01, szombat | Világ
Forrás: TASR

Senki nem élte túl a kínai repülőgép szerencsétlenséget

Senki nem élte túl a kínai repülőgép szerencsétlenséget

Biztossá vált a szomorú hír: senki nem élte túl a napokban történt kínai repülőgép-katasztrófát, a hatóságok már csak a gép egyik feketedoboza után kutatnak.

“Megerősítették a kínai hatóságok szombaton, hogy senki nem élte túl a dél-kínai Kuanghszi tartományban hétfőn lezuhant belföldi utasszállító repülőgép katasztrófáját. A China Eastern kínai légitársaság gépének fedélzetén tartózkodó 132 ember közül 120-at már azonosítottak. A hatóságok közölték, hogy a vizsgálatok során nem találták robbanóanyag nyomait a Boeing 737-800-as típusú gép roncsain. Az egyik feketedobozt szerdán megrongálódott állapotban megtalálták a becsapódás helyszínén, a másikat még keresik,” írja a HVG.hu.

A balesetet szenvedett repülőgép Kunmingból Kantonba szállította utasait, amikor egy órával a felszállás után hirtelen 8 ezer méter magasságból zuhanni kezdett. Egy ideig úgy tűnt, hogy sikerül megakadályozni a katasztrófát, de ezt követően pár perccel végleg megszakadt a kapcsolat az irányítótorony és a pilótafülke között. A gép egy erdős területen csapódott a földbe.

A China Eastern légitársaság a balesetet követően felfüggesztette az összes Boeing 737-800-as típusú gépének közlekedését. Az ország három legnagyobb légitársasága közé tartozó China Eastern több mint hatszáz gépből álló flottájának ezzel közel húsz százalékát vonták ki ideiglenesen a forgalomból.

A légitársaság közlése szerint a balesetet szenvedett repülőgépet 2015 júniusában állították üzembe, és azóta szigorú technikai elírásoknak megfelelően tartották karban, a felszállást megelőzően a gép megfelelt a repüléshez szükséges követelményeknek.

Címkék: baleset, Kína, repülőgép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 16:42, kedd | Világ

DRÁMA A LEVEGŐBEN: Turbulenciába került a repülőgép, az egyik utas életét vesztette

A hétfő este Londonból Szingapúrba tartó Boeing 777-es fedélzetén 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.